Veće plate za predsednika i poslanike

Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je doneo odluku o visini osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Republike, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Republike i službi Narodne skupštine.
Veće plate za predsednika i poslanike
Foto: 021.rs
Predsednik odbora Aleksandar Martinović (SNS) objasnio je da će se u 2019. godini povećati plate za sedam odsto, počev od plate za januar ove godine.
 
"Predloženom odlukom vršimo usklađivanje visine osnovice za obračun plate predsednika Republike, poslanike i imenovana lica u službama predsednika i skupštine, koja za izabrana lica sa navedenim uvećanjem iznosi 8.922 dinara sa pripadajućim porezom i doprinosom, a za imenovana lica u iznosu od 3.033 dinara", rekao je Martinović.
  • Samo pitam

    25.01.2019 14:47
    Kolike su plate u Banovini za postavljena lica, funkcionere, poslanike i dr?
    Na platnom spisku u Banovini ima skoro 5.000 ljudi.
  • Mrak

    24.01.2019 18:57
    Sa ne ofali Martinovicu Djuknovicu i svim ostalim intelektualcima iz sns
  • Perica

    24.01.2019 18:51
    Ima li kraja
    Pa dokle.
    I na ovako prevelika primanja povišica.
    Strašno .

    Uz beneficije koje imaju nebi smeli da imaju nikakva primanja.
    Sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija