Drobnjak: Ne odustajem od povećanja putarine i naplate na magistralama

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kaže da ne odustaje od povećanja cene putarina i uvođenja naplate putarine na magistralnim putevima.
Drobnjak: Ne odustajem od povećanja putarine i naplate na magistralama
Foto: 021.rs
Na pitanje da li je poslao zahtev za povećanje cene putarine, Drobnjak za Prvu TV kaže da još nije. 
 
"Nisam ove godine. Ja pitam, pa ako dozvole, pošaljem dopis. Sad nisam slao, da ne gubim vreme. Nije to ništa strašno, kod nas je putarina najjeftinija", rekao je Drobnjak. 
 
Direktor "Puteva Srbije" je ponovio da je njegov predlog da se putarina naplaćuje i na magistralnom putu, i objašnjava zašto je to predložio.
 
"Evo zašto. Urađen je autoput od Ljiga do Preljine. Šleperi ne idu autoputem, idu Ibarskom magistralom i naravno neće da idu autoputem. Tražim da se na takvim magistralnim putevima naplaćuje putarina samo šleperima i da bude ista kao na autoputu", ističe Drobnjak. 
 
On je ocenio da je to potrebno zbog bezbednosti saobraćaja jer je Ibarska magistrala veoma opterećena, ali i zbog dodatnih 70 do 80 miliona evra prihoda za "Puteve Srbije". 
 
Drobnjak je naveo da se mreža od 15.000 km puteva održava od putarine koja se naplaćuje na 800 kilometara autputeva, koliko ih ima u Srbiji.
 
Podsetimo, početkom januara ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da nije planirano povećanje putarine u 2019. godini.
 
"Nije u planu da se podigne cena putarine. Mi, čak, planiramo, kada budemo otvarali nove deonice autoputa, oko 100 kilometara na 'Koridoru 11', kao i na 'Koridoru 10', da se na njima neko vreme ne naplaćuje putarina, a kasnije da krene naplata po istim cenama", navela je Mihajlović. Ona je podsetila da je isto tako urađeno kada je pušten u saobraćaj autoput od Ljiga do Preljine, u dužini od 40 kilometara.
 
Putarina je poslednji put u Srbiji poskupela 7. januara 2017. godine za 10 odsto. Tada je putarina, na primer, od Beograda do Niša povećana za automobile sa 730 dinara na 800 dinara.
  • Realna

    01.02.2019 22:45
    Ne lupajte
    Ni bogate drzave se ne odricu prihoda od putarina ili vinjeta pa kako neko moze to da ocrkujel
  • Љиљана Ћуић

    30.01.2019 09:45
    Путарина спречава слободу
    Путеви су јавно добро. На јавним површинама загарантована је слобода кретања. Путарине треба хитно укинути. При регистрацији возила велико је учешче, у цени горива..
    Тај Дробњак се вози о туђем трошку и сигурна сам има повластице при плаћању путарина. Он тражи харач за друге које не цени које сматра робљем које не третира као људе
    Човек човеку помаже човек човеку не ставља омчумоко врата то је посао џелата
    Дробњак се уживео у улогу џелата
  • Jogi Letač

    29.01.2019 15:27
    Ili je direktor neupućen ili obmanjuje. Dražava mora da ima alternativni put za deonicu koju naplaćuje. A to da je putarina u Srbiji najjeftinija, to može da priča onima koji nisu kročili nigde van Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija