Marković: Optužnica neozbiljna, svedočenje Ulemeka neistinito

Prvooptuženi Radomir Marković izneo je završne reči u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Rekao je da ne brani sebe, jer nema od čega da se brani, već čast radnika Državne bezbednosti.
 Marković: Optužnica neozbiljna, svedočenje Ulemeka neistinito
Foto: Pixabay
Kaže da želi da se sazna istina i, ako se oni proglase krivim, uskratiće se porodici Ćuruvije da sazna ko je odgovoran za ubistvo.
 
Marković tvrdi da je kompletna optužnica neozbiljna, kao i da se vrti u začaranom krugu samodokazivanja. Svedočenje Milorada Ulemeka Legije je okarakterisao kao neistinito - kaže da je izmanipulisan, a da on zna ko ga je, kako i zbog čega izmanipulisao, ali da zbog Ulemekove časti i dostojantsva neće o tome da govori.
 
Jedinim legitimnim smatra svedočenje Ćuruvijine udovice - Branke Prpe, za koju kaže da je jasno navela da nije identifikovala Miroslava Kuraka za ubicu, a kako stoji u optužnici.
 
Završne reči izneo je i advokat Kuraka, koji je u bekstvu, Stevan Protić. On tvrdi da nema dokaza da je Kurak izvršilac tog krivičnog dela i da je to "plod mašte tužilaštva".
 
Suđenje se nastavlja 7. marta kada završne reči iznose Milan Radonjić i Ratko Romić.
  • LiMan

    30.01.2019 08:40
    Eh
    Sud ne veruje jedinom svedoku (ženi Ćuruvije)?
    Kome onda sud verje?
    Britanskoj ambasadi?
    Ulemeku?
    Žutom tužilaštvu (Zagorki Dolovac i Đorđu Ostojiću)?

    Otišli smo y tri....
  • Novosadjan

    29.01.2019 22:39
    Sad cu se u .......ti cast radnika db

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija