Mladiću privedenom zbog vešala određeno zadržavanje do 48 sati

Starijem mladiću koji je priveden zbog toga što je nosio vešala na protestu u subotu u Beogradu, određeno je zadržavanje do 48 sati, a sutra bi trebalo da bude saslušan kod sudije Višeg suda. Još se ne zna da li će Tužilaštvo zatražiti pritvor do 30 dana.
Mladiću privedenom zbog vešala određeno zadržavanje do 48 sati
Foto: Screenshot
Što se tiče maloletnog mladića, koji je takođe osumnjičen da je nosio vešala, on će posle saslušanja biti pušten kući, s obzirom na to da maloletnim osobama ne može biti određeno zadržavanje, a u pritvor idu samo za izvršavanje najtežih krivičnih dela, poput ubistva.  
 
Podsetimo, policija je danas privela S.G i N.P iz Rakovice zbog toga što su nosili vešala na građanskom protestu u subotu u Beogradu.
 
Kako je saopšteno iz MUP-a, oni su privedeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo rasna i druga diskriminacija.
 
Savez za Srbiju ogradio se od učesnika subotnje šetnje koji je nosio maketu vešala i ocenio da su takvi performansi pogrešni i da ne odražavaju ideje zbog kojih se odvijaju protesti u više od 50 gradova i opština Srbije.
  • kalimero

    05.02.2019 09:41
    pravda na delu
    nosiocu improvizovanih vešala (verovatno provokacija sns) određen pritvor do 48 h, Babićev navodni vozač ubio ženu, pušten iz pritvora odmah, što ti je pravda


  • x-ray

    05.02.2019 09:26
    nosio vešala
    Ja se pitam,
    sta se desi, ako na sledecom protest oko 5.000 nosi vešala ?

    - jel ima za 5.000 slobodno samice ? - na Klisu ? a prevoz to tamo?
    - ok, ako sada, 5.000 sutra dan ne radi, jel razpadne ondak sistem ?
    nema hleba - nema salame - nema busplus u autobus - ne radi kvantas itd. - nema ni autobuse dovolno.

    Ajde da vidimo sta Analiticar u tome izjave, pa experiment treba pre Analyse.
    Tako sam to u nemackim Germanistisches Gymnasium naucio, pre Abitur.
  • Kać

    05.02.2019 07:27
    Na stranu ko su ovi momci, da li su pristalice ovih ili onih, da li ih je neko podmetnuo ili nije, sustina je u tome da ovde nema obelezja nijednog krivicnog dela. Ova kvalifikacija je smesna, nema veze sa pravom ni zdravim razumom. Cista politika. Zamislite koliko dece po ulicama, parkovima, na karnevalima i slicnim manifestacijama nose makete pistolja, pusaka, mitraljeza, tenkova. Koliko tezgarosa po seoskim slavama i kojekakvim vasarima mlatara vernim kopijama najrazlicitijeg oruzja, pa po toj logici i oni cine krivicno delo. Smesno ili zalosno, kao i ova nasa vlast i oni koji je sprovode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija