Direktor policije: Ne postoji mogućnost zloupotrebe kamera

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da će u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji biti postavljene stacionarne kamere za video nadzor, navodeći da će u glavnom gradu do kraja 2020. godine biti postavljeno hiljadu kamera na 800 lokacija čime bi se pomoglo u rešavanju najtežih krivičnih dela i saobraćajnih prekršaja.
Direktor policije: Ne postoji mogućnost zloupotrebe kamera
Foto: Pixabay
Rebić tvrdi da ne postoji mogućnost zloupotrebe tih kamera.
 
"Ovo je sistem koji će u značajnoj meri omogućiti lakši rad policije na otkrivanju krivičnih dela i prekršaja, ali će u značajnoj meri i podići svest kod građana da ih ne čine, da ne bi bili sankcionisani", rekao je Rebić. 
 
On je naveo da će se projekat postavljanja kamera organizovati fazno, te da će u martu u Beogradu biti postavljeno 10 kamera, u junu 50, u septembru 200, do kraja godine 400, a do 2020. godine 800 kamera. 
 
Rebić je objasnio da će kamere moći da prepoznaju registarske tablice, a da je u toku priprema i da prepoznaju lica. 
 
"Naš fokus će biti najteža krivična dela, poput ubistva i kamere će u enormnoj meri doprineti većoj bezbednosti Beograđana ali i stanovnika drugih gradova kada i tamo budu postavljene", kazao je direktor policije.
  • zoran

    09.02.2019 20:02
    lažovi
    Sve što kažu lažu, tako su rekli i da tehnički pregled neće poskupeti na štetu gradjana a šta je sad, isto tako za kamere, pa to nemaju ni Njujork ni London ni Minhen a treba u J......Srbiji na kraju sveta da bi zajebavala ovaj siromašni narod....
  • Novosadjan

    09.02.2019 14:04
    A ko garantuje da ovaj govori istinu
  • pera

    09.02.2019 12:56
    ..
    To znamo iz primera 'Ukrao mi bicikl iz biciklane. Da li ste videli ovog sa VIDEO KLIPA.' i uspesnosti resavanja tih slucajeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.