Trifunović: Protesti su nezaustavljiva reka, građani se oslobodili straha

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović ocenio je danas da su protesti širom Srbije "nezaustavljiva reka" i dokaz da su se građani oslobodili straha.
Trifunović je u Kragujevcu, gde je posetio odbor Šumadijske regije koja ga je kandidovala za predsednika PSG, rekao da energija građana Srbije sve više raste što kako je naveo, potvrđuje činjenica da se od juče protestuje u 67 gradova. 
 
"Osim što je ubila institucije, sistem i što se bavi kriminalnim radnjama, ova garnitura na vlasti je zavela neki strah. Taj strah je bio parališući da se uradi bilo šta. Vi ne možete da radite bilo šta u strahu. Ono što je jako bitno za početak je da se taj strah razbio", rekao je Trifunović novinarima.
 
On je ocenio da Srbiji nedostaje "sve elementarno" da bude demokratska zemlja jer se kako je rekao, "od Slobodana Miloševića naovamo radilo na uništenju svega i to dobro".
 
"Mi imamo na vlasti faktički ljude iz 90-tih godina i to omiljene Miloševićeve pajace, dakle Šešelja i njegove učenike. Nisam prorok niti mesija pa da znam šta će se i kako dalje dešavati, ali čvrsto verujem da će se dogoditi ono što treba, da će ekipa na vlasti otići, a sa njom cela ta čuma koju vučemo od 90-ih", rekao je lider PSG.
 
Komentarišući kampanju koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo širom zemlje, Trifunović je rekao da ne zna na šta je vlast sve spremna, ali i dodao da misli da je u panici. "Kažu lovci, da je ranjena divlja svinja najopasnija. Ne znam koliko je ova divlja i ne znam koliko je svinja, ali polako. Videćemo", rekao je Trifunović. 
 
Navodeći da je "prilično levičarski nastrojen", lider PSG je ocenio da pokret treba da uključi i levičare i desničare, zato što kako je rekao, "i jedni i drugi treba da nađu najmanji zajednički sadržalac".
  • Nabuko Vavilonski

    10.02.2019 10:30
    @Mrva
    Nagradno pitanje za tebe: Kada će protesti prestati?
    1) pre Uskrsa;
    2) pre "Dana mljadosti";
    3) pre EXIT-a.
    Tačan odgovor pošalji na adresu: Bulevar Prodanih duša, N1, Beograd.
  • mrva

    10.02.2019 09:39
    @Apolitičan

    baš na poslednjem protestu sa bratom i drugarom komentarišem kako bi bilo super da se protesti šire i što više parališu grad, puteve, sve. Da, smetaćemo i dalje. I tebi i drugim, "apolitičnim" koji imate mnogo pametnija posla petkom u 18 od borbe za elementarna ljudska prava i dostojantvo, protiv tiranije, represije i mržnje kojima je ovaj narod izložen. Želim ti da i dalje čekaš peticu, u vreme protesta, najmanje 40 minuta i nastaviš da uživaš u svojoj dehumanizovanoj apolitičnosti dok tebi i svima nama drugi radi o glavi.
  • Apolitičan

    10.02.2019 08:57
    Protesti
    Zašto ovi što izigravaju ooziciju ugrožavaju moje kretanje po Novom Sadu za vreme tih protesta. Upetak sam čekao peticu više of 40 minuta. Idite na neku livadu i duvajte u pištaljke do mole volje, a ne da blokirate saobračaj u gradu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.