Privedeni penzioner: Hteo sam da pokažem da "nisu svi penzioneri bez mozga"

Penzioner Slobodan Stefanović, koji je priveden sinoć posle protesta u Kragujevcu, kazao je za N1, nakon što je proveo noć u bolnici zbog visokog pritiska, da je nošenjem makete vešanog penzionera od stiropora hteo da pokaže da "nisu svi penzioneri bez mozga".
Privedeni penzioner: Hteo sam da pokažem da "nisu svi penzioneri bez mozga"
Foto: Screenshot
"Da i ti mladi vide da nismo svi penzioneri bez mozga, da ima nas koji razmišljamo", kazao je penzioner.
 
Na pitanje šta je razlog njegovog nezadovoljstva, Stefanović kaže da je njemu i supruzi "oteto 4.000 evra". "Meni i supruzi je ovaj, ja moram da ga na nazovem jedinim imenom kojim mogu, a to je zlikovac, oteo oko 4.000 evra. To je za mene bogatstvo. I ko zna šta sam sve mogao s tim novcem da uradim", kazao je Stefanović.
 
Kragujevačka policija privela ga je sinoć jer je na protestu u tom gradu nosio improvizovana vešala sa obešenom lutkom. Penzioner kaže da je ovim činom samo opisao istinu.
 
"Imao sam mnogo razloga za to. Kao što je i pisalo, samo je pisala istina. Gore u vrhu je pisalo 'opljačkani penzioner', što ja jesam. Napravio sam i figuru čoveka, na kojoj je pisalo 'Ja, penzioner', da bi, pošto su oni uglavnom polupismeni, da bi znali o kome se radi", objasnio je.
 
Policija u Kragujevcu demantovala je da je penzioneru Slobodanu Stefanoviću bila određena mera pritvora zbog improvizovanih vešala, koja je nosio na protestu u tom gradu, precizirajući da je on u policijske prostorije bio doveden po nalogu nadležnog tužilaštva. 
 
"Apsolutno su netačne tvrdnje da je S. S, koji je sinoć po nalogu tužioca doveden u prostorije Policijske uprave Kragujevac, bilo zabranjeno da se javi porodici ili bilo kome", navodi se u izjavi načelnice Policijske uprave Kragujevac Jasmine Rajković.
 
Odmah po dovođenju u stanicu njemu je omogućen zdravstveni pregled, a nakon što su lekari konstatovali stanje hipertenzije, on je prvo odbio da bude prebačen u Klinički centar Kragujevac, ali je potom, na insistiranje policijskih službenika, ipak prevezen u ovu zdravstvenu ustanovu radi daljih pregleda, dodaje se u saopštenju.
 
Neposredno nakon što je doveden u prostorije PU Kragujevac, navodi kragujevačka policija, "ispred zgrade je došao i njegov sin koji je imao priliku da vidi oca pre odlaska u Klinički centar".
 
Stefanović je u policijske prostorije doveden po nalogu nadležnog tužilaštva i nije mu određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti, tvrdi načelnica PU. "Zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega će biti podneta prijava u redovnom postupku", zaključeno je u saopštenju.
 
Njemu je sinoć pozlilo tokom saslušanja u policiji, pa je prebačen u bolnicu zbog hipertenzije, prenosi portal Pressek. On je noć proveo u bolnici, a jutros oko 7 časova je pušten. Kako je portal Pressek saznao od porodice, policija se ponašala korektno, a medicinsko osoblje u Kliničkom centru je bilo ljubazno.
  • Vlada

    13.02.2019 15:01
    @Veverac

    Pripadnici plemenske zajednice više od 10 godine dreče kako će EU da se raspadne... Šepurite se kao paunovi, a onda kad fasujete po nosu bude joj majko, milosrdni anđeo...
  • ST

    11.02.2019 08:14
    Godinama lazu i kradu gradjane,a sada su velikom strahu,jer ce sudjenja poceti uskoro posle promena. Za ovog coveka veliki RESPECT.
  • Veverac

    11.02.2019 00:23
    Drugovi nervozni
    Ovi protesti toliko obiluju neoriglinalnošću i budalaštinama. I, trajaće najdalje do ranog proleća. A, onda - u martu Bregzit. U maju - EU izbori na kojima će gerontofil Makron i baba Merkelka da odu na smetlište istorije. Kakve to veze ima sa srpskom javnošću, pitate? Pa, kada EU krene da se raspada, soroščići će da beže glavom bez obzira... I, neće više smarati po ulicama srpskih gradova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija