Rok za preregistraciju oružja do 5. marta 2020. godine

Predviđeni rok, 5. mart ove godine, za zamenu starih oružnih listova za nove biometrijske isprave biće odložen za godinu dana, odnosno do 5. marta 2020. godine, predviđeno je izmenama i dopunama Zakona o oružju i municiji koji je na dnevnom redu aktuelne sednice parlamenta.
Rok za preregistraciju oružja do 5. marta 2020. godine
Foto: Pixabay
Navedeni rok se procenjuje kao dovoljan za sve učesnike u postupku zamene isprava da ispune svoje zakonske obaveze, piše u obrazloženju zakona.
 
Kako se navodi u obrazloženju, objašnjava se da su fizička lica koja su posedovala oružne listove i dozvole za nošenje oružja za ličnu bezbednost, kao i pravna lica i preduzetnici koji su posedovali odobrenja za držanje oružja dužni da do 5. marta 2020. podnesu zahtev za izdavanje isprave zajedno sa uverenjem o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja.
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je nedavno na građane da iskoriste novi rok, jer, kako je naglasio, ne želi da ljudi budu drakonski kažnjeni zbog administraitvnih rokova. Stefanović je dodao da novih rokova neće biti.
  • rajko sa sela

    08.02.2020 20:33
    dosta je više pljačke
    mnogo mi je mala plata da bih punio vase kase nemoj te vise pljačkati ovaj bedni narod ni turci nisu uzimali harač kao vi sto radite kad sam branio državu niko mi nije tražio oružani lis pisali su otadžbina te zove ali jednom zec prolazi kroz noge
  • Revolveraš

    11.02.2019 22:49
    Kad se naoružam sa S-400...
    Kasno ste se setili.
    Ja moje već vratio, i više nikada nikom nigde neću registrovati ništa.
    A šta ću i gde imati, samo će Bog znati i niko više.
    Oni će da budu pametni, ili kukavice, i da prave zakon bolji od tuđih...
    Kao, amerikanci su budale, je li?
    Tek ćete da kusate posledice.
  • Vladimir

    11.02.2019 22:28
    Dokle cete produzavati rokove za razno ?

    Rok je datum do kod nesto treba da se uradi, postaje besmisleno. Navikli ste nas da se sve stalno odlaze i pomera, niko vise ne shvata ozbiljno.

    Koliko su meseci imali da izvrse zamenu ? 24? Pa onda lepo kazna, pa polako dalje ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija