Jurić: Dušan Murgaški je propust celog našeg društva

Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić smatra da su izmene Krivičnog zakonika jedno od rešenja za slučajeve poput Dušana Murgaškog.
Murgaški je višestruki silovatelj koji je nedavno napao i nožem povredio radnicu Kliničkog centra Vojvodine.
 
Jurić zahteva izmene Krivičnog zakonika koje podrazumevaju uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike krivičnih dela.
 
"Država je zakasnila sa izmenama Krivičnog zakonika, a sam naš predlog je koncipiran zbog povratnika", rekao je Jurić za RTS, ističući da sada ne postoji rešenje za silovatelje povratnike. 
 
On je dodao da očekuje da se predlog izmena Krivičnog zakonika do proleća nađe u skupštini. 
 
"Ovo jeste jedno od rešenja. Mi kao društvo nismo dovoljno dobro odreagovali na vreme, posle svih tragedija, nemojmo više da čekamo. Dušan Murgaški je još jedan propust svih nas, jer će posle još jednog napada, za kratko vreme, izaći napolje i nećemo imati rešenje. Hajde da napokon bar neko rešenje iznađemo", rekao je Jurić. 
 
Jurić je dodao da nije trebalo da se bude vidovit pa da se predvidi da će Dušan Murgaški pošto je izašao iz zatvora pokušati da ponovi krivično delo. 
 
"Razgovarajući sa psiholozima i stručnjacima došao sam do zaključka da će se delo ponoviti. Kada je izašao iz zatvora rekao sam da nije pitanje da li će ponoviti delo, već je pitanje vremena kada će ga ponoviti", rekao je Jurić. 
 
Jurić je naglasio da policija nije bila u obavezi da ga prati pošto je izašao iz zatvora, jer on nije potpadao pod "Marijin zakon". 
 
"Posle napada u Novom Sadu pitanje je koliko će ostati u pritvoru. On je izašao 2018. godine iz zatvora, posle deset godina kazne za silovanje, a pre toga je bio u zatvoru još 10 godina, takođe za silovanje", rekao je Jurić. 
 
Jurić smatra da je humanije da on bude u zatvoru nego da ga, kako je rekao, gledamo preko nišana, jer je opasnost za svako dete u Novom Sadu. 
  • drr

    12.02.2019 12:04
    Igoru Juriću
    Hvala ti VELIKI ČOVEČE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.