Sve škole u Srbiji naredne nedelje na raspustu zbog epidemije gripa

Sve škole u Srbiji biće na raspustu narednih nedelju dana, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja virusa gripa.
Sve škole u Srbiji naredne nedelje na raspustu zbog epidemije gripa
Foto: 021.rs
Raspust je produžen na predlog Ministarstva zdravlja, jer će produžetak raspusta značajno uticati na smanjenje obolevanja od gripa, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju i rastući trend oboljenja sličnih gripu.
 
Đaci u Vojvodini su od 15. januara ponovo bili u klupama, ali će i oni sada ići na još nedelju dana raspusta.
 
Đaci se u klupe vraćaju u ponedeljak, 25. februara.
 
Prema podacima Instituta Batut, do sada je u Srbiji od gripa obolelo 104.687 pacijenata, a umrlo je 29 osoba pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.
 
U Ministarstvu zdravlja kažu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, a da deca u uzrastu do 15 godina najčešće oboljevaju od bolesti sličnih gripu.
 
"Velika većina pacijenata koji su umrli imala je udružene bolesti, hronične bolesti - dijabetes, povišen pritisak. Zdravstveni sistem je spreman, dovoljni respiratora, dovoljno leka tamiflu", pojasnio je ministar.
 
Lončar pojašnjava da je epidemiološka situacija u skladu s kretanjem oboljenja za ovo doba godine, da se ranijih godina dešavalo da od gripa u sezoni umre od 250 do 300 ljudi.
  • Sandra

    14.02.2019 19:59
    Vrtići?
    A šta je sa vrtićima? Tamo nema gripa a?
  • Talac

    14.02.2019 18:48
    Najzad nesto pametno i od ovih neorganizovanih. Da je pameti pa da se proglasi opsta epidemija i se i odlazak na posao maksimalno redukuje. Pogotovo danas kad skoro svi kancelarijski poslovi mogu da se rade i od kuce. A fabrike ionako nemamo.
  • nn

    14.02.2019 18:12
    Svasta... Da li moguce da se ovakva glupost odluci???? Nista drasticno vise nije oboleih nego inace u vreme gripa, a deca sigurno nece sedeti po kucama u karantinu! Jedino sto ce deca ici u skolu kada bude lepo vreme, produzice im raspust ili skratiti prolecni ili... mozda ubaciti koju radnu subotu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija