Zlatko Rakočević kandidat za v.d. direktora Vinče

Direktor Laboratorije za atomsku fiziku (LAF) Zlatko Rakočević jedini je kandidat za mesto v. d. direktora Instituta "Vinča", piše "Politika".
Zlatko Rakočević kandidat za v.d. direktora Vinče
Foto: Pixabay
Predlog za njegovo imenovanje naći će se na sastanku Upravnog odbora 22. februara kada i ostavka dosadašnje direktorke Milice Marčete Kaninski, navodi list.
 
Rakočević je za "Politiku" potvrdio da je kandidat za v.d. direktora "Vinče".
 
"Moj jedini zahtev je da se pre toga preda završni račun", rekao je Rakočević.
 
Osim Rakočevića pominje se i profesor Ilija Plećaš kao budući savetnik, a obojica su ranije bili na mestu direktora ovog instituta.
 
Kaninski je podnela ostavku posto je njen suprug Slavko Karić, takođe zaposlen u "Vinči", uhapšen zbog sumnje da je tražio mito od 4.000 evra, a za njeno ime vezuju se i druge malverzacije.
  • Lara

    15.02.2019 11:49
    Samo me zanima da li ce istraga da se proširi i na J. P. Nuklearni objekti Srbije, pošto je i tamo bilo i zapošljavanja uprkos zabrani, a i premeštanja na druga radna mesta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija