Đukić Dejanović: Suština novog Zakona da stimuliše žene da planiraju proširenje porodice

Ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović rekla je da je suština zakona o finansijskoj pomoći porodici da stimuliše žene da planiraju proširenje porodice, kao i da nijedna Vlada do sada nije odvajala ovoliko sredstava za pomoć porodici.
"Nijedna Vlada do sada nije zakonski rešavala probleme sa kojima se susreće savremena porodica. Nikada ranije poljoprivrednice nisu bile na zakonodavnom planu izjednačene sa ženama koje su, na primer, učiteljice, ili doktorkom. Ovaj zakon je dao sve te mogućnosti. Kada smo donosili taj zakon, govorili smo da ćemo tri meseca nakon implemetnacije zakona analizirati na koji načn se sprovodi ovaj zakon", rekla je Đukić Dejanović za TV Pink.
 
Ona je istakla da će se proveriti koje žene nisu jednako stimulisane i da će se to rešiti kroz izmene i dopune već postojećeg zakona.
 
"Ispostavilo se da ima nezadovoljnih kategorija i na osnovu toga će se izmeniti i dopuniti već postojeći zakon", kaže Đukić Dejanović. "U toku je završna verzija pripreme koja će ići na Vladu Republike Srbije, i da ga Narodna skupština usvoji. U prvom trimestru ove godine ćemo to poslati Skupštini", rekla je ministarka, dodajući da Zakon nema mogućnost da retroaktivno vrši isplate majkama.
 
"Naša sugestija će biti da se kroz neku jednokratnu pomoć ili na neki drugi način pomogne i oduži tim kategorijama žena. Zakonom retroaktivnost nije moguća, na žalost", rekla je Đukić Dejanovićeva.
 
Ministarka kaže da Vlada Srbije mora da ispravlja zakone kojima je to potrebno, a ovaj zakon je jedan od njih.
 
"Mi smo raspoloženi da o svemu razgovaramo, ali moramo da budemo i konstruktivni", napominje Đukić Dejanovićeva.
  • Baka

    15.02.2019 20:15
    Sramota
    Ona nije dostojna da diskutuje.Zar se nismo naslusali lazi od nje tokom ovoliko godina.Da li je to politika koje pospesuje radjanje i ostanak mladih u ovoj ukletoj zemlji.Vazno je da ima budzet za politicare.Jer sta bi mi bez njih.A bez dece i mladosti...
  • Министар Јовић

    15.02.2019 13:57
    Да ли то говори земљопоседник из околине Врбаса?
  • Šta je ovo?

    15.02.2019 13:53
    Gospodja ima 68 godina a po zakonu u Srbiji žene idu u penziju sa 62 godine. Zašto nije u penziji i zašto uzima radno mesto mladima kada je još odavno dokazala da na svojoj funkciji ne može ništa da učini za gradjane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.