Sindikat penzionera: Ustavnom sudu rok do aprila ili idemo u Strazbur

Mihajlo Radović iz Udruženja sindikata penzionera Srbije kaže će oni podneti zahtev preko poslanika opozicije da se reši pitanje penzija, ukoliko do aprila Ustavni sud ne kaže svoj stav, pozitivan ili negativan po njih, ići će u Strazbur.
Sindikat penzionera: Ustavnom sudu rok do aprila ili idemo u Strazbur
Foto: Pixabay
"Mi ćemo već u maju podneti pojedinačne krivične prijave protiv svih sudija Ustavnog suda, posebno protiv predsednice i sudije izvestioca", objašnjava Radović.
 
On navodi da su ustanovili da zakon o umanjenju penzija nije mogao da eliminiše sistemski zakon, niti je eliminisao zakon o upravnom postupku.
 
"Mi smo pokušali da na drugi način, bez pričanja o Ustavnom sudu i njegovom neradu, rekli smo što niste poštovali proceduru po upravnom sudu i dobili smo presude po prvom stepenu. Veliki broj sudija je odložio suđenje, čekajući priču predsednika, kojom je zapretio i rekao da će nam reći i ispričati tu priču kad bude saznao šta se radi. Pozivam ga da kaže šta je problem. Ono što nije primereno je mešanje izvršne vlasti u sudsku, doneo sam dva mišljenja ombudsmana, imamo sramnu priču ministarstva za rad, koje ombudsmanu odogovara zašto nam treba da donosimo rešenja jer je to mnogo skupo, pri čemu oni ljudi koji su plaćeni za taj posao, mi smo to platili i oni nam uskraćuju ustavno pravo", kaže Radović.
 
Kako je naveo, pre nekoliko godina Vučić je rekao da penzionerima ne sme da fali dlaka s glave.
 
"Tužno mi je da ovo govorim, neposredno posle toga on je čovek uzeo i uradio sve ovo. Penzioneri su ostali bez reči. Svi penzioneri su patriote i nisu jednom davali od onoga što su imali, davali su za razne zajmove, ali se procedura morala poštovati i sve smo stavili naglavačke", dodaje on.
 
Govoreći o pokretanju tužbe pred sudom u Strazburu, Radović je rekao da bi bilo dobro da se sve završi u Srbiji, a ne da se, kako je rekao, "ide i baca đubre".
 
"Vučić i oni koji su smislili ovo nisu imali nameru da vrate pare, mislili su da ćemo propustiti to tako. To je ponižavanje i omalovažavanje sopstvenog naroda. Zamislite, imate trosoban stan i kaže vam neko ne možete da koristite sobu, a onda kaže to je privremeno i ne zna se do kada traje. Ko je kome dao pravo da može moju imovinu da onesposobi. Ne vidim ko je nudio ta rešenja, rađeno je s umišljajem, to je jedan od elemenata za tužbu, mislim da to nije u Evropi zapamćeno", zaključuje Radović.
  • Vojislav

    06.02.2020 17:17
    Pitanje povracaja otetog dela
    Trazim da jedinstveno sindikati penzionera urade formular za upis podataka penzionera radi upisa zahteva penzionera da drzava Srbija nabilo koji nacin penzionerima oteti deo penzija vrati.Te zahteve da penzioneri posalju u skupstini Srbije obzirom da se Ustavni sud ne oglasava i da od skupstine se trazi resenje.Ukoliko skupstina ne htedne ili se oglasi neobaveznom ,onda dalje se obratiti sudu u Strasburu.Penzioneri su ojadjeni i poslednj povecanjima dok svi drugi bolje prosli.
  • Gorane derane

    17.02.2019 09:30
    @GORANE
    @GORANU
    Uvek me podstaknu ovakvi.

    Zato nam je tako kako nam je jer ima mnoooogo istomislecih"Gorana" koji pisu a ni u sta se ne razumeju.Poslovica kaze:"papir trp svsku budalu".
    Da li Goran cuo za izraz BRUTO i NETO?
    Informisite se Gorane pre nego ista napisete da moze bar mama da vam kaze:"Pametno mamino dete"!
  • M

    17.02.2019 06:44
    @Goran
    Godinama su placali doprinose za te penzije.Vi i vasi ne mozete to razumeti jer ste "ograniceni".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.