Na Kosovu se obeležava jedanaesta godišnjica proglašenja nezavisnosti

Pod motom "Kosovo, čast i dužnost", sa više manifestacija danas i sutra na Kosovu se proslavlja jedanaesta godišnjica proglašenja nezavisnosti. Prva od tih aktivnosti se odnosi na Deklaraciju o nezavisnosti koja je, simbolično, iz Skupštine Kosova pod policijskom pratnjom krenula u svih sedam centara Kosova.
Na Kosovu se obeležava jedanaesta godišnjica proglašenja nezavisnosti
Foto: Pixabay
U Prištini je otvorena i izložba "Simboli nezavisnosti“ gde su izložene makete objekata koje, kako su istakli organizatori izložbe, čine istoriju Kosova.
 
Povodom proglašenja nezavisnosti u glavnom gradu Kosova je otvoren i dvodnevni sajam domaćih proizvoda na kome proizvođači iz svih krajeva promovišu svoju robu.
 
Centralni događaj proslave proglašenja nezavisnosti je sutrašnja parada pripadnika KBS-a koja će biti održana u 13 sati u Prištini.
 
Njoj će prethoditi i svečane sednice Skupštine i Vlade Kosova, obilazak i polaganje cveća na grob prvog komandanta OVK, Adema Jašarija, prvog predsednika Kosova, Ibrahima Rugove i grobnice palih za slobodu Kosova. Predsednik Kosova Hašim Tači, povodom 11 godina od nezavisnosti, prima čestitke od svetskih zvaničnika, među kojima su i američki predsednik Donald Tramp, francuski predsednik Emanuel Makron, britanska kraljica Elizabeta druga, predsednik Albanije Iljir Meta.
  • Cestitke!

    16.02.2019 20:08
    Dogodine u Vojvodini!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.