Počelo prijavljivanje popisivača za probni popis

Otvoren je javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače na predstojećem probnom popisu stanovništva, domaćinstava i stanova koji će biti obavljen tokom aprila.
Počelo prijavljivanje popisivača za probni popis
Foto: Pixabay
Prijava je elektronska preko sajta Republičkog zavoda za statistiku, a biće otvorena dok se ne prijavi unapred određen broj kandidata za svaku opštinu. 
 
Krajnji rok za prijavu je 20. februar u 22 časa.
 
Izabranih 85 popisivača angažovanih za prikupljanje podataka "od vrata do vrata" tokom marta će imati i petodnevnu obuku.
 
Kandidati moraju biti punoletni državljani Srbije, bez stalnog ili privremenog posla u periodu popisa od 18. marta do 30. aprila, sa najmanje srednjom školom u četvorogodišnjem trajanju i sa dokumentom da protiv njih nije pokrenuta istraga ili podignuta optužnica.
 
Tačno koliko je za koju opštinu potreban broj popisivača možete pogledati OVDE.
  • ha

    18.02.2019 21:43
    Pa da li ste sisli s uma? Znamo da je clanska kartica i botovski poeni neophodan uslov za popisivaca. Jel to beskicmeno bezmozgno stvorenje da pustim u svoj dom? Da zagleda, meri, zapisuje sta on hoce a ne sta zakon kaze? I zar nije popis uvek bio prve godine u dekadi, sta je ovo?
  • artistic

    18.02.2019 21:11
    stigli i botovi da brane popis .
  • zdrmlj

    18.02.2019 20:08
    Grozno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija