Kongresmeni tražili izručenje Gorana Radosavljevića Gurija

Američki kongresmeni tražili su na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Minhenu da Srbija, zbog ubistva braće Bitići 1999. godine, uhapsi i izruči Gorana Radosavljevića Gurija, tadašnjeg policijskog rukovodioca na Kosovu, piše danas Blic.
Kongresmeni tražili izručenje Gorana Radosavljevića Gurija
Foto: Pixabay
Američkoj strani najvažniji je bio slučaj braće Bitići i njegovo rešavanje, pa tek onda Kosovo, rekao je izvor Blica.
 
Odgovarajući na zahtev kongresmena, Vučić je kratko odgovorio da za hapšenje moraju da postoje dokazi, a ne novinske priče i spekulacije, navodi Blic.
 
U grupi kongresmena sa kojima se Vučić sastao, bio je i u javnosti najpoznatiji albanski lobista Eliot Engel.
 
Razgovor se, slučajno ili ne, kako piše Blic, poklopio sa usvajanjem u Skupštini Srbije, uoči Sretenja, izmenjenog sporazuma o ekstradiciji između Srbije i SAD.
  • Elem

    19.02.2019 16:06
    Čim budu nama izručili Haradinaja koji je sekao glave srpskoj deci - možemo razgovarati o zahtevu kongresmena koji primaju novac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.