Direktor Železnica podneo ostavku

Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić podneo je ostavku na tu funkciju.
Direktor Železnica podneo ostavku
Foto: 021.rs
Stojčić je uputio dopis Vladi Srbije, Ministarstvu saobraćaja, kao i predsedniku Skupštine Železnica, u kome ih obaveštava da podnosi ostavku. On navodi i da se njegov mandat završio zaključno sa 17. januarom ove godine.
 
Podseća da je na dužnost generalnog direktora stupio pre četiri godine konkursnim rešenjem i navodi da je njegov mandat "bio i ostao uslovljen problemima koji onemogućavaju dalju realizaciju procesa restrukturisanja železničkog sektora, bar iz pozicije brojnim činiocima suženog delovanja moje službe".
 
Kao razloge za podnošenje ostavke između ostalog navodi neusaglašenost Statuta Železnice sa Zakonom o javnim preduzećima, nemogućnost raspolaganja imovinom Železnice Srbije, blokadu žiro računa u iznosu od 767.700.313,92 dinara.
 
U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tanjugu je rečeno da se "Železnice Srbije" ne bave upravljanjem železničkim projektima i infrastrukturom na železnici već nasleđenim dugovima srpskih železnica i imovinom. Takođe kažu da su ti procesi pri kraju i da se ispunjavaju uslovi za gašenje tog preduzeća.
 
Inače, srpske železnice su ranije podeljene na četiri preduzeća: Infrastruktura železnice Srbije, Srbijavoz, Srbijakargo i Železnice Srbije a.d.
 
Stojčić je funkciju generalnog direktora Železnica obavljao od 2015. godine, a pre toga je bio viši savetnik u Direkciji za infrastrukturu Železnica.
 
Stojčić je diplomirani saobraćajni inženjer, a pre mesta direktora tokom višegodišnjeg rada na železnici obavljao je poslove šefa železničke stanice Beograd, direktora Sektora za prevoz putnika, zamenika direktora Sektora za saobraćajne poslove, šefa Sekcije za infrastrukturu čvora Beograd i savetnik direktora Direkcije za infrastrukturu.
 
Podsetimo da se u poslednjih nekoliko nedelja dogodilo više incidenata u kojima su vagoni sa kiselinom iskliznuli iz šina. Poslednji takav slučaj desio se pre dva dana
 
Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će odgovorni u Železnicama snositi posledice.
  • djordje@gmail.com

    21.02.2019 08:43
    Ostavka direktora
    Bas je strucan, zato su ovih cetiri godine imalu najvece ogromne plate a nista nisu radili, delili stanove koji su vracani zeleznici nakon smrti stanara a koji se nisu vodili u poslovnim knjigama, placali milionske sume raznim agencijama i advokatima da za njih obsvljaju pravne i ekonomske poslove, ilegalno se bavili izdavanjem u zakup zeleznicke imovine i delili visoke plate i "stimulacije" sa tajnih racuna koji nisu bili u blokadi pa ih poverioci nisu nasli. E za takve muljaze je bio strucan i zato ima krivicne prijave.
  • železnička izvrsnost

    20.02.2019 22:05
    da se ne lažemo
    Znao je Stojčić vrlo dobro šta na sebe preuzima i šta se od njega očekuje, pa ne treba sad da zakukuljuje i zamumuljuje "činiocima suženog delovanja....".
    Ništa nije slučajno, samo je malo zakasnilo, jer je bilo predviđeno da Železnice Srbije a.d. okončaju poslovanje još 31.12.2017. kad reše sva pitanja vezana za višak imovine, istorijski dug, obnavljanje svih ugovora o nabavci i viška radne snage. Čin ostavke je, sa malim zakašnjenjem, najava okončanja poslovanja ŽS ad koje je trebalo da se desi 2017.
  • Lala

    20.02.2019 11:09
    šteta
    Čoveku je očito istekao mandat, ne znam kako je radio ali je po opisu jedan od ređih rukovodilaca u poslednje vreme koji nije ni kafedžija ni keramičar već se na toj poziciji razume u svoj posao,jedino izgleda da mu nisu dozvolili da se u njega meša...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija