Vučić: Kako da odbijem majku koja hoće da se slikam sa njenim detetom

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tokom posete Institutu za majku i dete, koja je izazvala kritike u javnosti, ispoštovao sve procedure i upitao kako je mogao da odbije majku, koja ga je zamolila da se slika sa njenim bolesnim detetom.
Vučić: Kako da odbijem majku koja hoće da se slikam sa njenim detetom
Foto: Dragan Perišić
Kako je primetio, još više bi ga napali da je odbio to i da nije hteo da se slika sa dečakom.
 
"Ispoštovao sam sve što su mi rekli, obukao mantil, kaljače, stavio masku i mahao deci... To je toliko potresno i divno, ne samo videti tu decu, već i njihove majke, koje im pružaju ljubav. To je toliko potresno da morate da zaplačete i da ste od kamena...", rekao je Vučić za TV Prvu.
 
On je ispričao da je Zlatanova majka izašla iz sobe, tokom obilaska, i zamolila ga da se slika sa njenim sinom, jer mu je to želja.
 
"Ona nije imala masku, a ja sam imao na sebi sve što je potrebno. I kako da odbijem majku koja hoće da se slikam sa njenim detetom...", upitao je predsednik.
 
Podsetimo, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) reagovalo je na posetu Vučića i drugih državnih funkcionera odeljenju dečje hemato-onkologije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić", ističući da nosioci državnih funkcija ne bi smeli nikada i ni na koji način da dovode u opasnost živote dece, pa ni iz najboljih namera.
 
NURDOR je naveo da smatra svojom obavezom da skrene pažnju i upozori na svaku situaciju u kojoj se ne vodi računa o ovim uslovima i ugrožava život dece obolele od malignih bolesti.
 
Podsetili su da su posete svim odeljenjima dečje hemato-onkologije, usled epidemije, već nedelju dana najstrože zabranjene. 
 
"Na odeljenja u posetu ne mogu otići najbliža porodica, psiholozi, socijalni radnici, dakle osobe čija je uloga važna u procesu lečenja. Razlozi za ovo su i više nego opravdani, s obzirom da su deca obolela od raka veoma oslabljenog imuniteta i da bi i najmanji kontakt sa bilo kakvim virusom mogao biti rizičan do mere da ugrozi život malih pacijenata", stoji u saopštenju NURDOR-a.
 
Dodaje se da je apsolutno nedopustivo da se ova pravila zanemaruju iz bilo kojih razloga.
 
Na pitanje N1 o rizicima ove posete, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da najodgovornije tvrdi da je taj događaj organizovan po svim pravilima epidemiologa koji su dali, da slučajno neko ne bude ugrožen. 
 
"Ne možete ovo da poredite sa nekim dugim neorganizovanim ili sličnim stvarima. To su deca sa najtežim oboljenjima za koju je kranje neizvesno šta će biti i kad ima želju da hoće da vidi predsednika - a videli ste i onaj dečko Ognjen koji hoće da se slika sa njim, e onda kad ispoštujete sve to, onda je valjda najmanja stvar ispuniti želju tom detetu, mislim da to nije prevelika želja", naveo je Lončar.
 
Podaci pokazuju da je od početka sezone obolelo više od 100.000 ljudi, dok je zbog komplikacija izazvanih gripom umrlo najmanje 30 osoba.
  • paaa

    22.02.2019 07:17
    Odbiješ je tako što joj kažeš: draga gospodjo, moje skidanje i slikanje s vašim detetom ga vrlo lako i najverovatnije može razboleti i ubiti, a ne želim da vam ubijem dete. Mislim da bi to žena razumela uprkos očiglednom manjku pameti. Mala deca traže nekad i da skoče s petog sprata jer ne znaju da će ih to ubiti, pa im uglavnom ne dozvolimo jer mi znamo. Možda ova žena dozvoli svom.
  • :)

    22.02.2019 04:48
    Wikipedia
    Klasični psihopata odlikuje se - potpunim odsustvom savesti - kao jedne važne osobine koju poseduju normalni ljudi. On/ona će se služiti svim sredstvima da ostvari svoje ciljeve. Radi se o ljudima koji su većinom - po samoj svojoj suštini – zli. Običnim ljudima savest na neki način služi kao kočnica, tako da će oni većinu svojih postupaka ‘vagati’, težeći tome da ne povrede druge prilikom ostvarenja svojih ciljeva. Međutim, bez savesti u sklopu svog bića, psihopata se nalazi u jednoj situaciji u kojoj on ima veliku ‘prednost’ nad normalnim čovekom. Njega ništa ne može da koči, osim možda onih pravila uspostavljenih u okviru pravnog sistema društva.
    Najčešći opisi psihopata su: „Oni mogu biti simpatični, šarmantni, inteligentni, oprezni, impresivni,“ „mogu da ostave utisak nekoga u koga čovek može da se pouzda“, i „imaju mnogo uspeha u zavođenju žena/muškaraca“: Međutim, „oni su neodgovorni,“ „rušilački nastrojeni“ i slično.
  • Влада

    22.02.2019 00:40
    Сваки коментар је сувишан...Бог нека се смилује на душе људи који не знају шта раде.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija