Mihajlović: Izgradnja tunela Kadinjača iduće godine

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da očekuje da ove godine bude završena projektna dokumentacija za izgradnju tunela Kadinjača, na kojem bi radovi mogli da počnu 2020. godine.
Mihajlović: Izgradnja tunela Kadinjača iduće godine
Foto: 021.rs
Ona je rekla da se završava projekat za tunel, koji će uskoro biti na revizionoj komisiji.
 
"To znači da ćemo za taj tunel ove godine imati završenu projektnu dokumentaciju i da će tada Vlada i Ministarstvo raditi na pronalaženju načina finansiranja", rekla je Mihajlović.
 
Dodala je da predstoji početak izgradnje autoputa Preljina-Požega, dužine 30,9 kilometara, na kome trećinu trase čine tuneli i mostovi.
 
Kako je navela, Ministarstvo sa turskim "Tašjapijem" radi na projektnoj dokumentaciji za autoput Beograd-Sarajevo, a početak radova očekuje se na deonici Sremska Rača-Kuzmin.
  • žena na rubu

    22.02.2019 10:32
    nervnog sloma
    na putu brzog i još ubrzanijeg finansijskog kraha u graditeljskom amoku gde tuneli prokišnjavaju, potporni zidovi padaju, kondominijumi niču, a mostovi služe da svetle; nema... ova žena nastavlja da radi kao navijena, kao ona dosadna igračka sa činelama, nikako da stane; koncesije, ozakonjenja, reforme, regionalne strategije, strateški ciljevi, klinike, modernizacije, putevi & cevovodi, vodni putevi, granični prelazi, brane i akumulacije, obilaznice, brodske prevodnice, dispečerski centri, kontrolni tornjevi, auto-putevi, mega naplatne stanice, sigurne kuće, podzemne železnice, svratišta za decu, socijalni stanovi, Voždove kapije, podzemni tuneli, Zemunske kapije; ona asfaltira, veša kamere na koridore, rekonstruiše, deniveliše, modernizuje, nešto i poruši, dovodi kompanije, usmerava graditelje, leti za Iran, plovi Dunavom, zatvara stare stanice, spaja nove države; milione trasira ka opštinama, stotine miliona plovnim putevima, milijarde putevima, bilione brzim železnicama... ima li šanse da se ovaj mehanizam zaglavi, zakoči, da neko objavi saldo preduzimačkih kapitalnih i manje kapitalnih radnji i unutargraničnih i prekograničnih aktivnosti dr ministarke od g17 do danas?
  • Kika Bibić

    22.02.2019 10:26
    Koliko stvari će biti započeto na sve strane, a nijedna završena, ili barem završeno neko ispravno parče bez pukotina i sličnih nepodopština?
  • deda

    22.02.2019 07:55
    vidim da pominju 50m eura pa da uporedimo onda...sozine tunel 4,4km 74 m eura po logici kadinjaca od 1,3km bi trebalo da bude 23m eura, malo je mnogo za kraduckanje, sozina se otplatila za ove godine pa mu ovo dodje jos grdje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija