Predsedniku opštine Grocka produžen pritvor za 30 dana

Drugi Osnovni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor predsedniku opštine Grocka, visokom funkcioneru SNS Dragoljubu Simonoviću.
Predsedniku opštine Grocka produžen pritvor za 30 dana
Foto: Youtube (Screenshot)
On se sumnjiči da je naložio podmetanje požara u kući novinara portala "Žig info" Milanu Jovanoviću 12. decembra prošle godine.
 
Portparolka suda Irina Kovačević precizirala je za Tanjug da je Simonoviću pritvor produžen zbog opasnosti da će tokom istrage uticati na svedoke.
 
Simonović je uhapšen 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački. 
 
Na saslušanju u Tužilaštvu, Simonović je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se sumnjiči, a to je "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju". 
 
Bojana Cvetković Šijacki je zaključila sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara. 
 
Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora SNS. 
 
U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena znatna materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.