Gradilište na kojem je poginuo radnik na Vračaru ilegalno

Gradilište na uglu Dubljanske i Braničevske ulice na Vračaru na kojem je ranije danas nastradao radnik bilo je potpuno ilegalno, rečeno je Insajderu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Gradilište na kojem je poginuo radnik na Vračaru ilegalno
Foto: 021.rs
Radnik je nastradao kada su na njega pale palete s blokovima sa drugog sprata objekta u izgradnji, dok je vozač kamiona koji je blokove dovezao na gradilište zadobio lakše povrede.
 
Kako je Insajderu rečeno u Ministarstvu za rad, gradilište je bilo potpuno ilegalno, s obzirom na to da na licu mesta nije istaknuta ni tabla s podacima o investitoru i izvođaču radova, a na mestu nesreće inspekcija i MUP nisu zatekli nijednog radnika.
 
"Prema informacijama, koje je Inspektorat za rad u 16.35 dobio od MUP – PS Vračar, 25. februara 2019. godine oko 15 časova dogodila se smrtna povreda na radu na gradilištu u Beogradu – ugao ulica Dubljanske i Braničevske, u kojoj je smrtno stradao D. D, rođen 1988. godine. Ekipa MUP na gradilištu, na kome nije istaknuta tabla s podacima o investitoru i izvođaču radova, nije zatekla radno angožavane. Uviđaj policije je u toku, dok je inspektor rada na gradilištu radi vršenja inspekcijskog nadzora", navedeno je u odgovoru Ministarstva za rad na pitanja Insajdera.
 
Insajder podseća da je ranije danas u Maloj Plani kod Prokuplja, u ciglani IGM "Mladost" takođe poginuo radnik (66) kada ga je udario vagon za transport cigli.
 
Od januara 2013. do kraja 2017. godine, kako je navedeno, 187 osoba izgubilo je život usled povreda na radu.
  • 3OPAH

    26.02.2019 07:18
    Ilegalno gradiliste u sred Beograda a komunalna policija, redovna policija, gradjevinski inspektori ili neki revnosni zaposlenik gradske uprave nije to primetio do sad? Pa kako je to moguce?
  • Станко

    26.02.2019 06:01
    Ха ха коментар
    Има ли још тих илегалних градилишта кад се дозвола добија за месец дана.
  • Zdravko

    26.02.2019 01:29
    I treba svi da odu odavde
    Sve ce to narod zaboraviti nakon sutrasnje ispijene kafe i dan pred izbore opet glasati istu ekipu od politicara koju glasa 25+ godina za 2000 dinara,flasu soka i jedan sendvic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.