Novih 156 sudija položilo zakletvu

U Domu Narodne skupštine u Beogradu 156 novih sudija položilo je zakletvu pred predsednicom parlamenta Majom Gojković.
Novih 156 sudija položilo zakletvu
Foto: Pixabay
Zakletvu su položile sudije koje su prvi put izabane na funkcije u osnovnim sudovima u Aranđelovcu, Bačkoj Palanci, Vršcu, Lazarevcu, Mladenovcu, Obrenovcu, Pančevu, Požarevcu, Rumi, Staroj Pazovi, Ubu, Novom Sadu i Beogradu.
 
Takođe, zakletvu su položile i sudije koje su prvi put izabrane na sudijske funkcije u prekršajnim sudovima u Aranđelovcu, Valjevu, Vranju, Vršcu, Gornjem Milanovcu, Zrenjeninu, Jagodini, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Lazarevcu, Nišu, Novom Pazaru, Požarevcu, Požegi, Prijepolju, Rumi, Senti, Smederevu, Somboru, Užicu, Čačku, Beogradu, Novom Sadu i Preševu.
 
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je tom prilikom istakla da je uverena da će novoizabrane sudije tokom mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini.
 
"Verujem da ćete suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji", poručila je Gojkovićeva novoizabranim sudijama.
 
Sudije u skladu sa Zakonom o sudijama, pre stupanja na funkciju, polažu zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine. Izabrani su na prvu sudijsku funkciju na sednici parlamenta 14. februara.
  • petar kovač

    01.03.2019 08:24
    sinsinakel@gemail. com
    Sudstvo u Srbiji nije u službi građana i ne štite njihove interese, već interese vladajućih, moćnika, kriminalaca, pri čemu ostvaruju i materalijalnu profesionalnu dobit, sve na račun građana u koje se toliko zaklinju. Čas izuzecima, kojih je malo, no i oni su i po ustavu i zakonu, saučesnici jer nemo posmatraju šta se dešava oko njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija