FOTO: Plaćeni ubica iz Čantavira uhapšen u Pragu

Na osnovu međunarodne poternice sinoć je u Pragu uhapšen D.Č. (39) koji se sumnjiči da je 5. januara ove godine na Banovom brdu ubio tridesetsedmogodišnjeg muškarca, saopštio je MUP.
Srbija će zatražiti njegovu ekstradiciju kako bi bio procesuiran u našoj zemlji.
 
MUP navodi da je za njim više država raspisalo međunarodne poternice i evropske naloge za hapšenje.
 
Mediji navode da se radi o Čabi Deru iz Čantavira, kod Subotice, koji je tražen i zbog ubistava u Amsterdamu u julu prošle godine i u Budimpešti u septembru.
 
 
On je državljanin Srbije sa najviše crvenih poternica. Važi za plaćenog ubicu i sumnjiči se da je za pet mesecio ubio tri osobe, a za njim su tragale policije širom sveta.
 
Trenutak kada je u januaru na Banovom brdu pucao u Nebojšu Markovića ispred njegove kuće zabeležile su i nadzorne kamere.
 
Podsetimo, Čaba Der je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića u restoranu "Marina". Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu. O detaljima tog događaja čitajte OVDE.
 
Uhapšen je 2017. godine u Sarajevu, kad je sa Markom Gojčevićem iz Bara planirao ubistvo. Oni tada nisu otkrili nalogodavce, niti koga su došli da ubiju.
  • Boris

    02.03.2019 12:10
    Šta ti je naš pravosudni sistem.
    Pre 15 godina je priznao ubistvo sa predumišljajem i na slobodi je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija