Iz fotelje RTS-a Dragan Karadžić novi urednik TV O2

Dragan Karadžić novi je glavni i odgovorni urednik Televizije O2 i Play radija.
Iz fotelje RTS-a Dragan Karadžić novi urednik TV O2
Foto: Screenshot
Nakon što je televizije sa nacionalnom frekvencijom TV Prva i TV O2 kupio Srđan Milovanović, vlasnik korporacije Kopernikus i brat poverenika Srpske napredne stranke za Niš, televizija O2 i Play radio dobili su novog glavnog i odgovornog urednika Dragana Karadžića, koji na tu poziciju dolazi sa funkcije zamenika predsednika Upravnog odbora RTS-a.
 
Prethodno je Veran Matić posle tri decenije napustio tu medijsku kuću, te on od 28. februara nije direktor Odbora Radio-difuznog preduzeća B92 (RDP B92) i urednik informativnog programa televizije O2.
 
Na sajtu ove televizije, koji i dalje nosi stari naziv B92, navodi se da je "tokom 25 godina provedenih u televizijskom biznisu", Karadžić "karijeru gradio u zemlji i inostranstvu", da je sarađivao "sa brojnim televizijama u Evropi i Aziji, naročito u Kini, gde je profesionalno boravio dve godine". U njegovoj zvaničnoj biografiji stoji i da je "odličan poznavalac novih televizijskih platformi, kao i najnovijih svetskih televizijskih trendova". U Srbiji ga, dodaje se, pamte kao "veoma uspešnog urednika Trećeg kanala RTS-a".
 
"Primarni zadatak u narednom periodu jeste podizanje dnevne gledanosti televizije O2. Stub programske šeme biće informativni, ali i sportski program, pa će tako O2 televizija ekskluzivno prenositi utakmice domaće fudbalske i košarkaške lige", kazao je Karadžić po stupanju na dužnost.
 
"U programsku šemu uvrstićemo nove i veoma interesantne autorske emisije, filmski i serijski program obogatiti naslovima iz nove holivudske produkcije, i pokrenuti nekoliko emisija zabavnog sadržaja. Gledaoci O2 televizije uskoro će biti u prilici da na programu vide nova TV lica, veoma prepoznatljive televizijske novinare i voditelje", dodao je novi glavni i odgovorni urednik.
 
Na poziciju glavnog i odgovornog urednika televizije O2 i Play radija došao je sa funkcije zamenika predsednika Upravnog odbora RTS-a, na koju je izabran u aprilu 2016. Za predsednika UO RTS-a tada je izabran univerzitetski profesor i sociolog Vladimir Vuletić, a za članove, između ostalih, politički analitičar Branko Radun, politikolog Ljiljana Đurđevac i slikarka i učesnica u rijaliti-programima Zorica Šujica.
 
Podsetimo da je tadašnja članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Gordana Suša javno rekla da sumnja da je izbor članova UO RTS-a namešten, jer najkvalitetniji kandidati nisu izabrani, dok je predsednik REM-a Goran Karadžić tvrdio da pritisaka i uticaja na članove REM-a prilikom tog izbora nije bilo.
 
Zbog izabranih kandidata u to vreme su reagovali i Nezavisno udrženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), upitavši kako je moguće da se u UO RTS nađe stalno zaposlena u REM Ljiljana Đurđevac -"jedna od zloglasnih novinarki iz perioda Miloševićvog režima" i koje su preporuke da "politički analitičar izuzetno blizak Srpskoj naprednoj stranci Branko Radun" postane jedan od članova upravnog odbora RTS.
 
Ime Dragana Karadžića tada se nije dovodilo u vezu sa vladajućom strankom, ali su njegove "simpatije" prema vlasti kasnije uočili pojedini korisnici Tvitera. Na toj društvenoj mreži često je kritikovao opoziciju, ali je po izboru na mesto glavnog urednika TV O2 izbrisao svoj nalog. 
 
Karadžić je 2015. godine bio kandidat za generalnog direktora RTS-a, ali je na javnom konkursu za direktora Javnog medijskog servisa tada izabran Dragan Bujošević. 
  • milan i drugi

    03.11.2020 10:09
    glavni urednik tv prva
    postovani izuztna ste televizija imate divne emisij mislimo nas mnogo iz kule,a iu saglasnosti i drugih gledalaca okolo od sombora do novog sada zelimo da vas zamolimo da ; reportera koji je danas vodio jutarnji program a i jos neke vas, dobre novinare opomenete ili savetujete da prilikom razgovora sa pozvanim gostima iz politike sporta javnog zivota dozvoli da govore ,odgovaraju na postavljena im pitanja a ne da na svaku rec upada glasno prekida sagovornika dozvoljava pozvanim gostima da govore uglas prepiru se a i on sa njima u troglas diskutuje ,cesto se postavlja navijacki sugestivno upada i namece vrlo neuctivo sagovovorniku svoje misljenje, nemojte to dozvoliti podledajte kulturu drugih losijih televizija od vase primer kao n1 n nova i drugih koji imaju manji rejting od vas, ovo je nase najdobronamernije ukazivanje na prmeru a mi vas i dalje volimo gledamo i podrzavamo vasi verni i mnogobrojni gradani
  • Yx

    19.08.2020 20:59
    Sve je moguće
    Meni su uništili 300 sadnica kupine koja je porasla i davala pun rod. Posuli su total samo što je predhodne godine bila dobra cena. Novac dodatni mi trebao za studije deci. Sadnice davala ko god je hteo bez i jedne pare. Nikad nisam mogla saznati zbog čega i koje uradio. Moje dete je stavilo diplomu u putnu torbu i zauvek napustilo ovu zemlju kao isvi mladi u mojoj familiji. Rasuti po svim kontinentima. Otišli od svih Balkanskih gluposti, ratova veza politike i sl. U zemlji koja im je dala posao doživljavaju je kao svoju tamo pošteno i pristojno žive od svog rada. Primena zakona za sve je ista. Njima odgovara rad, red i zakon. Veliki je svet.Može da se bude srećno i zado oljno i u drugoj zemlji. Gde god čovek ide nosi sebe kao čoveka, samo kofere menja. Lepo je živeti gde vlada red na svakom koraku, još kada se i zakon na sve primenjuje još je lepše. Zbog svega kako je kod nas mladi, pametni i obrazovani odlaze, a mi im kupimo kartu u jednom pravcu. Samo ih volimo ali nežalimo. Za sreću dece i roditelja dovoljno. Zar je bitno što si ovde rođen,tvoja zemlja je ona koja ti da posao da živiš kao čovek još ako ti odgovara red rad i zakon, dovoljno da budeš zadovoljan i srećan.Za sve postoji vreme, kada se uči radi, stvara porodica i kada se ide u penziju. Moji se ni u penziji neće vratiti.Kada se odlazi odlazi se zauvek. Od dobra niko neide.
  • Dejan Oruc

    13.04.2019 09:35
    Svasta
    Novi vlasnik stari problemi.Svi sportski prenosi su blokirani na tv total Austrija a šta si omda kupovao tv kad blokiraš prenose. Zanima me hoće li novi vlasnik smilovati se i pustiti prenose sportsih događaja.Znam da neću dobiti odgovor jel ga nije briga a i ne gledam više tu tv al sramota šta se radi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.