Veran Matić napustio B92 nakon tri decenije

Veran Matić od 28. februara nije direktor Odbora Radio-difuznog preduzeća B92 (RDP B92) i urednik informativnog programa televizije O2.
 Veran Matić napustio B92 nakon tri decenije
Foto: 021.rs
On je sporazumno raskinuo radni odnos.
 
U proteklih skoro 30 godina Veran Matić bio je na vodećim pozicijama ove medijske kuće. Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja za novinarstvo i humanitarni rad.
 
Svoj rad na poboljšanju ljudskih prava i medijskih sloboda nastaviće kroz angažman u Fondu B92, čiji je predsednik Upravnog odbora, zatim kroz izdavačku kuću Samizdat B92, čiji je vlasnik i direktor, kao i kroz aktivnosti Komisije za istraživanje ubistava novinara, čiiji je predsednik pet godina, te kao specijalni izaslanik za rešavanje pitanja nestalih u Hrvatskoj, saznaje UNS.
 
Inače Fond B92, u kojem je Matić predsednik Upravnog odbora, ove godine obeležava 15 godina rada u oblastima obrazovanja, kulture, filantropije i medija kao pravno lice koje nije povezano sa medijskom kućom RDP B92.
  • Talac

    06.03.2019 19:00
    Od nekadasnjeg B92 nije ostala ni senka, vec duze vreme. Mada i u vreme opozicionog delovanja devedesetih bili su uvek blize desnici nego levici. Vecito su dizali iz mrtvih temu Kosova i time doprinosili da se vampiru nacionalizma nikada ne zabije glogov kolac. Definitivno sam raskrstio s njima kad mi nije bio objavljen komentar o zlotvoru Milosevicu, na dan njegove smrti. Prestao sam da gledam i slusam tu televiziju jer mi je postalo jasno da ne nude novi nacin misljenja vec samo igraju ulogu koja im je dodeljena. Iznutra ili spolja - to vise nije ni bitno.
  • Sabac

    06.03.2019 18:09
    Neki Zemo ima ideju kako dalje,...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.