Ukinut pritvor predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću

Dragoljubu Simonoviću, predsedniku opštine Grocka i visokom funkcioneru SNS, ukinut je pritvor i omogućeno mu je da se brani sa slobode.
Tokom prepodneva će biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu.
 
Drugi Osnovni sud u Beogradu ukinuo je pritvor Simonoviću pošto su prestali razlozi zbog kojih je on određen, odnosno ispitani su svi predloženi svedoci u istrazi. 
 
Tužilaštvo se protivilo ukidanju pritvora zbog bojazni da će Simonović ponoviti krivično delo, ali sud to nije uvažio.
 
Simonović je osumnjičen da je naložio podmetanje požara kod kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića 12. decembra prošle godine.
 
Uhapšen je 25. januara, a mesec rana ranije uhapšeni su i izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.
 
Na saslušanju u Tužilaštvu, Simonović je negirao da je izvršio krivično delo za koje se sumnjiči, a to je "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".
 
Bojana Cvetković Šijacki zaključila je sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.
 
Novinar Milan Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine.
 
U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.
  • Wolf 359

    07.03.2019 13:22
    Dvostruki radikalski arsini.
  • konj

    07.03.2019 12:02
    jeza
    Jeziva napredna bagra......
  • Milan

    07.03.2019 11:34
    Uzas
    Dosla sluzbena kola po njega sutra na posao strasno sta nam sns radi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija