Sporazum sa narodom potpisalo više od 107 hiljada građana

Sporazum sa narodom do sada je potpisalo više od 107 hiljada građana, objavljeno je danas posle sastanka potpisnika tog dokmenta i organizatora protesta "Jedan od pet miliona".
 Sporazum sa narodom potpisalo više od 107 hiljada građana
Foto: 021.rs
Na sastanku koji je održan u Beogradu dogovoreno je da se formiraju zajedničke radne grupe, koje će činiti različiti stručnjaci, sa ciljem definisanja politika i predloga zakona koji proizilaze iz teksta Sporazuma sa narodom. 
 
"Kao prioriteti, razmatraće se lustracija, ispitivanje porekla imovine i uvođenje specijalnog tužilaštva za korupciju, organizovani kriminal i trgovinu uticajem", navodi se u saopštenju.
 
Dogovoreno je i da se aktivno radi na konkretizaciji predloga vezanih za izmenu izbornog zakonodavstva, kao i utvrđivanje kriterijuma za izbor javnih funkcionera, sa ciljem prekida prakse negativne selekcije, zatim na poštovanju prava na lokalnu samoupravu u skladu sa Evropskom poveljom i obezbeđivanju uslova za nezavisan rad sudstva na svim nivoima.
 
Organizatori protesta i potpisnici dokumenta usaglasili su se da će raditi na uspostavljanju "stvarnog" socijalnog dijaloga, koji će garantovati zaštitu prava radnika i obeštećenje svih oštećenih građana, kao i osposobljavanje Državne revizorske institucije da u punom kapacitetu kontroliše trošenje budžetskih sredstava.
 
Na sastanku je dogovorena i jednočasovna blokada Javnog servisa 9. marta. "Ovo je direktna posledica ignorisanja zahteva za profesionalno izveštavanje koji su direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću i uredniku informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću ispostavili učesnici protesta pre više od mesec dana", navedeno je u saopštenju posle sastanka.
  • milicica

    07.03.2019 23:09
    ja razumela
    Da sporazum protiv naroda pardon sa narodom DJilasov i da ga je on radio naravno sa strucnjacima iz prosle uspesne vlade a sta ce onda organizatori protesta jadni setaju za Djilasa i to je sad javno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".