Plaćenog ubicu Čabu Dera traži pet država

Pre odluke čeških vlasti kome će izručiti plaćenog ubicu Čabu Dera, biće održan sastanak predstavnika država koje su za njim raspisale poternicu i traže njegovo izručenje, saznaje Tanjug.
Sastanak će biti održan u Hagu, a pored predstavnika Srbije, na njemu će učestvovati predstavnici Mađarske, Holandije, Španije i Češke. Der je 1. marta uhapšen u Pragu sa lažnim dokumentima, oružjem i opremom za maskiranje, a češko pravosuđe mora da odluči kojoj će državi da ga izruči.
 
Srbija ga traži zbog ubistva Nebojše Markovića na Banovom Brdu 5. januara ove godine. Holandija, Španija i Mađarska ga traže zbog ubistava počinjenih u tim državama. Koliko je poznato, on ima srpsko i mađarsko državljanstvo.
 
Češko pravosuđe, prilikom odlučivanja kojem će od četiri zahteva za izručenje izaći u susret, između ostalog, trebalo bi da ceni njegovo državljanstvo, težinu krivičnih dela za koja je tražen i dokaze koje mu svaka od država dostavi.
 
Ubistvo na Banovom Brdu zabeleženo je kamerom sa obližnje zgrade, a na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u beloj jakni, izvlači pištolj iz torbe i puca u Markovića, potom ulazi u vozilo i beži.
 
Mediji pišu da je Čaba Der plaćeni ubica koji je pre oko godinu dana izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.
  • ima

    09.03.2019 18:26
    gi
    kude kucu joste,bogato iskustvo
  • Korto

    09.03.2019 14:01
    Crni gastarbajterizam
    Tražen čovek bogami. CV koji je izgradio ga je daleko odveo kada se pet država otima za njega. Nesmetano ispekao zanat u zavičaju pa otišao da se ostvari kao profesionalac i u svetu. Ko kaže da u Evropi ima posla samo za programere i lekare?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.