Prijave REM-u protiv Pinka i Hepija zbog pištolja u rijalitiju i Miroljuba Petrovića

Udruženje za zaštitu ustanovnosti i zakonitosti podnelo je danas tri prijave Regulatornom telu za elektronske medije (REM) u kojima ukazuju da su televizije Hepi i Pink prekršile odredbe Zakona o elektronskim medijima.
Prijave REM-u protiv Pinka i Hepija zbog pištolja u rijalitiju i Miroljuba Petrovića
Foto: Screenshot
Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović rekao je da je jedna prijava podneta protiv Hepi televizije jer je jedan od učesnika rijaliti programa "Parovi" uneo pištolj. On je ukazao na to da i dalje nije poznato da li je učesnik uneo pravi pištolj, jer ako jeste onda bi to trebalo krivično da se sankcioniše pred sudovima, a ukoliko je pištolj bio lažan u pitanju je neistinito izveštavanje.
 
"I tu postoji jedna daleko dublja posledica, a to je da se šalje poruka da je u ovom društvu nasilje dozvoljeno", ocenio je Manojlović.
 
Druge dve prijave podnete su protiv televizije Hepi i Pinka zbog promovisanja nadrilekara Miroljuba Petrovića.
 
"On je između ostalog promovisan kao ekspert za zdravstvena pitanja, a posle toga imamo informaciju da je jedna osoba umrla usled 'bagatelisanja' lekarske struke. Smatramo da su televizije odgovorne i dužne da ne pristupe obmanjivanju javnosti i reklamiranju usluga gde se koristi naivnost građana", rekao je Manojlović.
 
Istakao je da njegovo udruženje veruje u institucije, zbog čega su i podneli prijave REM-u kako bi inicirali njegovo postupanje.
 
"Do sada je REM uglavnom izricao opomene, ali zbog težine ovog slučaja smatramo da bi to bilo apsolutno neprihvatljivo. Trebalo bi da se pošalje jasna poruka da kršenje zakona nije dozvoljeno i da televizije imaju odgovornost s ozbirom da formiraju javno mnjenje", rekao je on.
 
Dok je Manojlović predavao prijave, u holu REM-a "Mladi u pokretu" su organizovali performans kako bi ukazali da je na televizijama neophodno više kulturnog sadržaja. Kultura je simbolično, u prisustvu lekara, na nosilima i infuziji "uneta" u zgradu REM-a.
 
"Ne, kultura nije umrla, zato i organizujemo kampanju, jer verujemo da ima nade. Želimo da ukaženo da je stanje u kulturi alarmantno i svesni smo da mi kao građani moramo da reagujemo", rekla je za agenciju Beta predsednica te organizacije Marina Pavlić.
 
U planu "Mladih u pokretu" je da se u njihovu kampanju "U ime kulture" uključi 500 ljudi, trenutno ih je 80, kako bi "dizali tenziju" i omogućili prodor kulturnog sadržaja.
  • Stanko

    14.03.2019 14:39
    Peticija
    Da se napravi, ima da ga strpamo iza resetaka jednom za svagda. Nadri da ne kazem sta....
  • Futog

    14.03.2019 13:51
    Www
    Vuciclend!
  • pera

    14.03.2019 13:37
    nisu jako prekrsili, ako av kaze da nisu onda nisu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.