Vučić traži pomilovanje za sve uhapšene, osim za one koji su nosili testeru i napadali policiju

Predsednik Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred Predsedništva, saznaje Tanjug u kabinetu predsednika Republike.
Vučić traži pomilovanje za sve uhapšene, osim za one koji su nosili testeru i napadali policiju
Foto: 021.rs
Predsednik Aleksandar Vučić je, međutim, rekao da nikad neće abolirati odgovornosti one koji su na protestu nosili motornu testeru i napadali policajce, prenosi RTS.
 
Podsetimo, prethodno je jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas pozvao nadležne i predsednika Vučića da oslobode uhapšene ljude zbog nereda na protestima i najavili da će u suprotnom organizovati mirne proteste i dežurstva ispred Predsedništva.
 
"Vučić ima zakonska i ustavna ovlašćenja da donese odluku o amnestiji za ove ljude i da se postupci prekinu i da se ovi mladi ljudi vrate porodici i školi", rekao je Đilas na konferenciji za novinare.
 
MUP je saopštilo je da je policija u prethodna dva dana privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS, od kojih devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog učinjenih krivičnih dela. Među njima je jedan učenik Filološke gimnazije u Beogradu, zbog čega su njegovi drugari organizovali protest "Pravda za Pavla".
 
Na protestu se okupilo stotinak đaka, a oni su, sa pojedinim profesorima, krenuli oko 14:30 časova u protestnu šetnju do zgrade beogradske policije u Bulevaru despota Stefana. Odatle su poručili vlastima da imaju 48 sati da oslobode njihovog druga, ili će pozvati đake ostalih škola da im se pridruže u protestu. Novi protest najavili su za dva dana.
 
Ispred stanice u "29. novembra" uzvikivali su "Pravda za Pavla", "Oslobodite nam druga". Ubrzo nakon toga, stigla je vest da je predsednik Srbije zatražio od nadležnih da aboliraju sve učesnike protesta koji su prekršajno gonjeni.
  • 123proba

    19.03.2019 12:48
    Nešto mi se javlja...
    Da se ne deklarišu kao opozicija, pomislila bih da rade za Vučića, jer na to se svodi.
  • Cocco

    19.03.2019 09:30
    Najnovija vest!
    Onaj što je nosio elektromotornu testeru (nemere to bez kabla!), vikao je brm-brm-brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrm!
    I to je razlog straha od testere! Toga su se preplašili i obezbeđenje, i Policija, i zaposleni na RTS, i... A mogao je sa brm-brm ozlediti i nekoga od demonstranata. I zbog tog brm-brm ga je trebalo uhapsiti i zatvoriti.
    Tako je Predsedniče.
    Bravo Predsedniče!
  • Горан

    19.03.2019 07:28
    Ко то тамо пева
    "Е овај човек је неуништив!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.