Credit Agricole Srbija zasadila hektar kedrove šume

U akciji "Prirodno je da brinemo" Crédit Agricole Srbija zasadila je 2.500 sadnica kedra na površini od jednog hektara na lokalitetu gazdinska jedinica Košutnjačke šume, nadomak Beograda, i na taj način prikazala uštedu prirodnih resursa ostvarenu upotrebom digitalnog bankarstva.

Klijenti Crédit Agricole banke su, upotrebom elektronskog i mobilnog bankarstva, obavili preko četiri miliona digitalnih transakcija tokom 2018. godine i na taj način direktno uticali na značajne uštede u potrošnji papira u celokupnoj mreži filijala u Srbiji.

"U skladu sa konceptom društveno-odgovornog poslovanja banke koji se, između ostalog, zasniva i na zaštiti životne sredine, Crédit Agricole Srbija je, pored uštede ostvarene na ovaj način, otišla i korak dalje pokrenuvši akciju koja za cilj ima podizanje novih zasada šuma u sredinama koje se smatraju ekološki ugroženim. Dalji razvoj digitalizacije omogućiće, ne samo brže i komfornije obavljanje usluga i organizovanje poslovnih procesa, već će stvoriti resurse i za akcije ovog tipa, a ujedno uticati i na podizanje ekološke svesti", izjavio je član Izvršnog odbora Crédit Agricole Srbija Svetozar Šijačić

Akcija pošumljavanja "Prirodno je da brinemo" sprovedena je u saradnji sa Javnim preduzećem "Srbijašume", koje će nastaviti da neguje mlade sadnice. U akciji je učestvovalo 60 volontera koji su zasadili 2.500 sadnica kedra, biljne vrste koja se pokazala naročito kvalitetnom i otpornom na sušu.

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.