Umesto protesta, CarGo sutra besplatan za sve roditelje sa decom

Udruženje CarGo najavilo je da će sutra umesto najavljenog protesta svim roditeljima sa decom obezbediti besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečijih sedišta.
 Umesto protesta, CarGo sutra besplatan za sve roditelje sa decom
Foto: Pixabay
Prevoz će biti besplatan od 8 do 17h, u iznosu do 500 dinara, prilikom poručivanja ECO klase koja poseduje dečija sedišta. 
 
"Ovo je samo početak naših akcija i nadamo se da ćemo postati primer i ostalim udruženjima u Srbiji kako treba da doprinose našoj zajednici, podizanjem svesti građana o ovoj veoma važnoj temi – bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece", rekao je predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić. 
 
Ona je istakao da članovi Udruženja CarGo poseduju dečija sedišta, koja su predviđena za decu od devet kilograma do 36 kilograma.
 
Podsetio je da novi Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje da sva deca mlađa od tri godine moraju da sede u sigurnosnim sedištima, a da deca mlađa od 12 godina ne smeju sedeti na prednjem sedištu, već isključivo na zadnjem i moraju biti vezana pojasom.
 
"Svakodnevno smo svedoci toga da taksi udruženja ne poštuju navedene propise već prevoze najmlađe bez sedišta za decu i time ih izlažu velikoj opasnosti i upitao nadležne organe zašto ćute na nepoštovanje zakona", rekao je Vučić. 
 
CarGo će, kako je dodao, nastaviti da podseća ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović "da su građani ti koji treba da odluče koju uslugu prevoza će koristiti, a ne ona, štiteći samo svoj interes i interese taksi kartela".
  • Licemerje

    22.03.2019 13:31
    Šta kažete ako bi sutra neko ko zapošljava radnike na crno i ne plaća nikakve dažbine napravio akciju - jedan dan besplatnih usluga, da li bi ga to aboliralo za prekršaje? Lepo je kako licemerno ukazuju na propuste ili prekršaje taksista a sami kad prave prekršaje to je sasvim u redu. Niko građanima ne brani da biraju, vama se brani da se bavite delatnošću za koju niste registrovani i ne plaćate dažbine koje drugi plaćaju.
    Mogu li sutra otvoriti radnju u kojoj ću prodavati robu bez PDV-a i onda kada građani budu kupovali jeftinije kod mene jer u startu cene nemaju tih 20% da tvrdim kako "građani treba da biraju gde će kupovati"?
  • ex chapman

    22.03.2019 09:08
    AV?
    Aleksandar Vučić udario na ministarku Zoranu! fantazija naslov za svaki tabloid! btw ovo je moj copyright - nomo' neko da koristi bez moje saglasnosti i brez da mi plati masnu tantijemu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija