Ministar odbrane položio vojničku zakletvu

Svečanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "mart 2019", slušalaca kursa rezervnih oficira i pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok, održana je danas u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu.
Zakletvu je položilo 356 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira, među kojima je bio i Aleksandar Vulin, koji je završio obuku rezervnog sastava.        
 
Čestitajući polaganje vojničke zakletve, komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović istakao je da je odbrana otadžbine oduvek na ovim prostorima predstavljala svetu dužnost, pravo i čast i da je suština zakletve uvek imala i imaće uzvišenu i pleminitu vrednost.
 
"Država smo slavne istorije, časne prošlosti, ponosnih i hrabrih ljudi. Pravi sinovi i kćeri otadžbine samo jednom daju zakletvu i zavetuju se svome narodu i zbog toga je ovaj častan čin na ponos vama, vašim porodicama i našem narodu", rekao je general Petrović i naglasio da svi koji su danas položili zakletvu budu ponosni potomci slavnih predaka i da se ponose svojom zemljom, kako bi se i ona ponosila njima.
 
Današnjoj vojnoj svečanosti prisustvovali su i državni sekretar Bojan Jocić, načelnici uprava Generalštaba Vojske Srbije, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, episkop valjevski Milutin, kao i predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, brojni prijatelji i rodbina vojnika.
  • bora

    26.03.2019 13:03
    bice on i general
    Da li su mu dosli unuci na zakletvu?
  • gulag

    26.03.2019 12:42
    Nema ovde leka .
  • Primus

    26.03.2019 11:12
    1999.g.
    posmatram-koliko je pametnih 'generala' i onih uniformisanih i onih civilnih koji proglašavaju pobedu nad NATO-om posle 1999.godine...Neverovatno priglupo rukovodstvo Srbije i Crne Gore iz tog perioda nije znalo da PROCENI NIŠTA...MOJA PORUKA DANAS (2019.g.A.D) GLASI: Nemojte molim vas opet da se igrate one igre-VAŽNO JE UČESTVOVATI...Okrenite se ekonomiji, nauci i izgradnji ove jadne i UNIŠTENE DRŽAVICE. Srbija konačno ima SVOG KAPETANA koji je odavno postao svestan da račune za struju, vodu, hranu itd. NE PLAĆA ZVECKANJE ORUŽJEM, HVALISANJE I BUSANJE U GRUDI.. Molim pametne i ozbiljne ljude da se prihvate posla i izađu iz senke, a one druge-DA UĆUTE ZAUVEK!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.