Grupa studenata ispred RTS osudila upad i zatražila prostor za probleme mladih

Na skupu "Hoćemo i mi naše vreme na RTS-u", koji je počeo minutom ćutanja za sve stradale tokom bombardovanja 1999. godine, okupila se grupa studenata, koji su se, kako kažu, spontano organizovali.
Grupa studenata ispred RTS osudila upad i zatražila prostor za probleme mladih
Foto: Screenshot
Naveli su da bi na javnom servisu, ako bi dobili priliku, ukazali na probleme mladih u Srbiji.
 
Student Pravnog fakulteta Ognjen Kočović, koji studira i Rudarsko-geološki fakultet, smatra da je sramno da neko uđe u zgradu javnog servisa "vitlajući" motornom testerom, a da dva dana nakon toga dobije medijski prostor na istom.
 
"Mi smo se ovde okupili kako bismo promovisali mlade i kako bismo tražili da i mladi imaju svoje vreme na RTS", rekao je jedan od okupljenih Nikola Vlajnić, koji studira informatiku. Dodao je da bi na toj televiziji pričao o razvoju IT sektora u Srbiji i šansama koje imaju mladi koji se bave novim tehnologijama. 
 
"Edukovala sam se da deci pružim vaspitanje i obrazovanje, ljubav, pažnju, razumevanje i kad biste meni pružili medijsku pažnju, iskoristila bih je na to da pokrenem pitanje kako da deca sutra budu pošteni, savesni građani", dodala je studentkinja Učiteljskog fakulteta Dušanka Andrejević.
 
Student poslovne ekonomije Sandra Lazarević je poručila da nasilje nije dobro i da bi naši preci bili postiđeni kada bi videli šta rade današnji naraštaji i kako uništavaju Beograd.
  • Limanac

    26.03.2019 07:27
    @profa
    Na svu sreću ne poznajem nikog od prisutnih "studenata". Biti poltron nije ekskluzivno vezano samo za studente, ali jeste najtragičnije. Ako neko oseća potrebu da se šlihta vlastima sa 20 godina, taj ima razrađen plan da upadne na, recimo FTN i jednog dana postane šef katedre ili nešto slično.
  • Kaya

    25.03.2019 22:29
    Šta mislite
    U čijim rukama je rešenje problema mladih, zbog čega odlaze? Eto i vi ste dobili prostor na RTSu koliko odmah. I niste se baš proslavili.
  • Profa

    25.03.2019 19:44
    @Limanac
    A zasto je momak smradic? I cemu takve uvrede? Imas nesto licno protiv njega? Zar ne sme da izrazi svoje misljenje koje je suprotno od "vasih"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.