Stefanović: Ubistva u vezi sa kriminalnim obračunima u padu, manje i slučajeva nasilja u porodici

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je broj ubistava u vezi sa kriminalnim obračunima u Srbiji u padu, kao i da se ove godine dogodilo samo jedno takvo ubistvo.
Upitan da prokomentariše to što je u Srbiji 2018. zabeleženo 29 ubistava koji su povezani sa kriminalnim obračunima, za razliku od zemalja u regionu gde je taj broj manji, Stefanović je istakao da su često kriminalci i izvršioci tih ubistava ljudi koji ne žive u zemljama regiona, kao i da se oni koji su iz zemalja u regionu često kriju u Srbiji, jer je najveća zemlja po broju stanovnika.
 
Ministar je naveo da policije u regionu imaju odličnu saradnju i istakao da se Srbija nalazi "u sredini" po broju rešenih ubistava - da nismo ni najbolji, ali da smo daleko od najgorih.
 
"Mi smo tranziciona ruta, najkraći put za neke stvari... Kako bismo sprečili sve oblike kriminala sarađujemo sa zemljama u regionu, ali i sa zemljama van regiona", kazao je Stefanović.
 
Ministar je dodao da je ove godine zabeležen značajan pad slučajeva nasilja u porodici.
 
Podsetimo, kako danas pišu Novosti, svakog meseca u Srbiji bude registrovano više od 1.000 slučajeva težeg porodičnog nasilja. Detaljnije možete čitati OVDE.
  • Maja

    26.03.2019 21:31
    Greska
    Gde manje kad svaki dan na vestima cujemo da je negde muz ubio zenu i sigurne kuce sve punije?!
  • Nena

    26.03.2019 20:42
    Mozda bih mogla da emigriram u tu Srbiju o kojoj prica on
  • Ana

    26.03.2019 19:47
    Mana
    Ovo je pravi put kojim smo krenuli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija