VIDEO: Izvršitelji i policija iseljavaju porodicu iz stana na Novom Beogradu

Aktivisti pokušavaju da spreče iseljenje porodice Aksentijević na Novom Beogradu, ispred stana je policija, a kako su naveli u saopštenju, izvršitelji popisuju stvari bez prisustva članova te porodice, navodi organizacija "ZA Krov nad glavom".
Policija je jutros razvalila vrata i upala u stan porodice Aksentijević, čije iseljenje su aktivisti prethodno sprečili 19. februara.
 
"U stanu su bili sin i supruga, pod pretnjama su ih naveli da izađu napolju, a onda promenili bravu i počeli da vrše popis stvari bez njihovog prisustva. Izvršitelj Aleksandar Vulović nije hteo da porodici pokaže rešenje niti ostale papire kao osnov za današnje iseljenje", saopštila je "ZA Krov nad glavom".
 
Aksentijevići tvrde da banka nije imala pravo da proda njihov stan, kao i da je bilo različitih nepravilnosti u postupku zbog kojih su predali krivične prijave Višem javnom tužilaštvu i žalbe izvršitelju, Komori izvršitelja, Ministarstvu pravde, Višem sudu i Trećem osnovnom sudu u Beogradu.
 
 
Demokratska stranka (DS) osudila je današnje kako se navodi, "nasilno" iseljenje porodice Aksentijević iz stana u Novom Beogradu i zatražila obustavljanje takve prakse, ocenjujući da "nijedno iseljenje, nijedna odluka, sudska ili druge instance ne može i ne sme rezultirati time da lica pogođena iseljenjem postanu beskućnici".
 
Navodeći da je "istovremeno građenje Potemkinovih sela i razgrađivanje porodičnih domova sramno i po posledicama tragično", DS je u saopštenju ocenio da je "posebno problematično što se selektivno primenjuju zakonske odredbe, a efikasnost dokazuje na pogrešnim primerima i na necelishodan način".
 
"Kako je moguće da se brzina, snaga i jačina iskazuje samo u slučajevima za čije adekvatno rešenje potrebno je samo sluha, volje i znanja. Predsednik države vodi monologe ili u fingiranoj polemici delegitimizira sagovornike, ističe svoje ocene na Pravnom fakultetu i humanost pred kamerama, nikada, međutim, nije nastojao da stvarni problem i realnu muku ljudi koje je njegovo 'zlatno doba' ostavilo bez doma i imovine, reši", piše u saopštenju.
  • Brže i efikasnije

    27.03.2019 11:49
    @ Dule
    i takve scene ćemo i nadalje gledati sve dok se naša država finansijski podupire, a političari svoj nerad sakrivaju iza projekata
    https://www.rolps.org/vesti/ka-brzem-i-efikasnijem-izvrsenju-u-2019-oj
  • α

    27.03.2019 01:56
    Ω
    deložacije su "diplomski rad" demokrata "Srbije na dobrom putu". Nema Komisije koja bi to pred narodom mogla osporiti, ni krokodilskih suza ispod kojih se to da sakriti.
  • DjakoN

    26.03.2019 20:56
    tuga....
    Koja tuga,glasali ste za ovo!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.