Šest osoba uhapšeno zbog sumnje da su oštetili "Želturist" za 11 miliona dinara

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije uhapsili su šest osoba zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i na taj način oštetili preduzeće "Želturist" za više od 11 miliona dinara.
Šest osoba uhapšeno zbog sumnje da su oštetili "Želturist" za 11 miliona dinara
Foto: 021.rs
Uhapšeni su odgovorno lice preduzeća "Želturist" G. L. (38), odgovorno lice i zastupnik preduzeća "Energy star international" P. Ž. (44), odgovorno lice preduzeća "Energy star international" S. Z. (44), savetnik odgovornog lica u "Želturistu" G. Č. (53), odgovorno lice preduzeća "Smart distribucija" I. Z. (42) i S. D. (39).
 
Sumnja se da je S. D. osumnjičenima I. Z, S. Z. i P. Ž. pomogao u prikupljanju ponuda za demontiranje i montiranje mini pivare "Romantika", koja je u vlasništvu preduzeća "Želturist" i da su potom osumnjičeni te ponude falsifikovali kako bi omogućili da posao demontiranja i montiranja pivare obavi preduzeće "Smart distribucija".
 
Na osnovu tih falsifikovanih ponuda taj posao je dobilo preduzeće "Smart distribucija". G. L. je potom, u saradnji sa G. Č, oglasio javnu prodaju mini pivare "Romantika" putem licitacije, u kome je navedeno da će pored izlicitirane kupoprodajne cene, kupac preuzeti i obavezu da isplati troškove demontaže i montiranja te mini pivare.
 
"Romatika" je prodata preduzeću "Energy star international", tako što su G. L. i S. Z. u kupoprodajnom ugovoru, suprotno datom oglasu i Zakonu o obavljanju plaćanja pravnih lica, preduzetnika i fizičkih lica koja ne obavljaju delatnost, stavili klauzulu po kojoj se posao demontiranja i montiranja mini pivare, koji je obavilo preduzeće "Smart distribucija", treba isplatiti iz izlicitirane kupoprodajne cene, što je u suprotnosti sa datim oglasom.
 
Sumnja se da su potom G. Č, S. Z. i P. Ž. potpisali zapisnik o primopredaji mini pivare "Romantika", i pored toga što preduzeće "Energy star international" nije u potpunosti ispunilo ugovorne obaveze, odnosno nije isplatilo kompletan iznos definisan ugovorom preduzeću "Želturist".
 
Na ovaj način preduzeće "Želturist", čiji je osnivač Republika Srbija, oštećeno je za 11.804.244 dinara, za koliko je pribavljena protivpravna imovinska korist preduzeću "Energy star international".
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.