Posthumno odlikovan Dobrica Erić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posthumno je odlikovao književnika Dobricu Erića Sretenjskim ordenom trećeg stepena, saopstila je Pres služba Predsednika.
Nedavno preminuli književnik Dobrica Erić je odlikovan za naročite zasluge koje je ostvario u oblasti književnosti, posebno pesničkog stvaralaštva, čime je dao nemerljiv doprinos razvoju našeg društva i ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kulturi.
 
Čuveni srpski dečiji pesnik, prozni i dramski pisac preminuo je 29. marta u 83. godini posle duge i teške bolesti. Sahranjen je 31. marta u svom zavičaju, u mestu Donja Crnuća, kod Gornjeg Milanovca, u prisustvu porodice, prijatelja, poštovalaca i meštana.
  • Petar

    03.04.2019 19:39
    K
    Pobogu ljudi, zar se za to dobija orden? Podseća me na Englesku papazjaniju...SER Elton Džon, SER Mohamed Farah, udrogirani SER Mick Jagger...
  • Logi

    03.04.2019 18:24
    odlike
    Da li je ovo posledica članka koja kruži fejsom gde se tvrdi da na sahrani nije bio prisutan niko ispred države?
  • Maya

    03.04.2019 14:28
    Wau
    Zanimljivo je kako ovde ljudi dobijaju odlikovanja/priznanja za svoja dela tek kad umru.
    Dok je bio ziv, nikom nista. Neka pise "pesmice" i superiska...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija