Đorđević: Socijalne karte će zaživeti 2021. godine, biće po ugledu na Dansku

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je danas da očekuje da će sistem socijalnih karata u Srbiji zaživeti 2021.
Đorđević: Socijalne karte će zaživeti 2021. godine, biće po ugledu na Dansku
Foto: Pixabay
On je rekao da se intenzivno radi na uspostavljanju tog sistema koji je podeljen u tri faze.
 
"Prva faza tog projekta je u toku i trebalo bi da se završi do leta, a odnosi se na ujedinjavanje svih podataka ministarstva na jednom mestu", kazao je Đorđević.
 
Kako je dodao, druga faza se odnosi na izradu zakona o socijalnim kartama, a treća na izradu alata za sprovođenje sistema socijalnih karata u praksi.
 
Đorđević je rekao da će uzor Srbiji biti Danska koja "ima najsavršenije socijalne karte na svetu" i koja se bazira na ukrštanju podataka.
 
"Ideja je da se onima kojima je potrebna socijalna pomoć dodeljuje po automatizmu i da sistem sam izračunava, u skladu sa mogućnostima države, koliko bi ta pomoć trebalo da iznosi", naveo je Đorđević.
 
Dodao je da se radi na objedininjavanju podataka PIO fonda i Nacionalne službe za zapošljavanje na jednom mestu odnosno u državnom Data centru.
  • Lana

    30.01.2021 04:53
    Kada ce se urediti i zaziveti
    Ja ne mogu primati s.pomoc ni po kom osnovu.Radila sam z jakim firmama ali preko Oml.zadruge i to samo 5 godina.Ustvari sam sve vreme bila na Zavodu zaposljavanja Cukarica.Tu sam i zavrsila sa 65, a sada mi je 67.
    Ljudi ja imam malo dostojanstva i nikada ne bih trazila da zaista nije strasno,imam i sestru sa istim statusom.
    Uputite me sta da radim.
    Milanka Marjanovic
    1506954715098
    Tel:0643613023
    e-mail: mlnkmarjanovic481@gmail.com

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija