Vojni sindikat Srbije podneo krivičnu prijavu protiv Vulina zbog "izdaje zemlje"

Vojni sindikat Srbije podneo je danas krivičnu prijavu protiv ministra Aleksandra Vulina, zbog ugrožavanja teritorijalne celine i izdaje zemlje, saopštio je danas ovaj sindikat uz zahtev da Vulin hitno bude smenjen i uhapšen.
Vojni sindikat Srbije podneo krivičnu prijavu protiv Vulina zbog "izdaje zemlje"
Foto: 021.rs

"U svom defetističkom, izdajničkom i sumanutom intervjuu Večernjim novostima osim što širi strah, prekraja vekovne granice srpske države kao da mu je to nasleđe tetke iz Kanade, Vulin je počinio i krivično delo Ugrožavanje teritorijalne celine gde se u članu 367 decidirano kaže – ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi deo teritorije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina", navedeno je u saopštenju.

"Odgovornost je pritom veća što Vulin jeste ministar odbrane i njegov intervju u kome se kao de fakto priznaje postojanje Velike Albanije na vekovnom srpskom tlu Kosovu i Metohiji jeste i više nego crveni alarm da reaguje Republički javni tužilac, VBA da uhapsi ministra odbrane, a da se Vlada i Predsednik odreknu ovakvog saradnika. Zadatak je VBA da se ispitaju kontakti Vulina sa stranim obaveštajnim službama, njegovih najbližih saradnika, poslovni aranžmani sa albanskim teroristima koji su sada na čelu nepriznatih i za državu Srbiju "nepostojećih" institucija tzv. države Kosovo iz vremena kada je Aleksandar Vulin bio direktor kancelarije za KiM", ocenjuje Vojni sindikat Srbije.

Ujedno iz tog perioda neophodno je da VBA ispita Vulinove kontakte za narkodilerima od kojih su neki bili njegovi najbliži saradnici. Tek kada se utvrdi da li je ministar odbrane ucenjen da pozivanjem na secesiju dela teritorije Srbije, svesno čini krivično delo i postane glavni lobista stvaranja Velike Albanije, utvrdiće se pravi stepen odgovornosti za ovaj presedan u istoriji srpske vojske i srpske političke scene, navedeno je u saopštenju.

  • Samuil

    09.04.2019 17:27
    Otkrovenje
    @Ilija: Vucicev bot, autonomas (prikriveni seperatista), sve u jednom, u akciji relativizacije Vulinovog pustanja probnih balona za Prvorodjenog. A jbt koja sizofrenija zavladala ovom zemljom! Vojvodina nosi srpsko ime, ugraski je bio i Beograd i Zemun i Golubac u jednom momentu, pa sta? Jel to znaci da cela danasnja Slovacka treba da se vrati Ugarima? To je daleka istorija, evo ti kratke lekcije ko je vladao danasnjom Vojvodinom pre Ugara. Ovde su bili Sloveni, Avari, Huni, Ostrogoti (u prolazu), rimljani (samo Srem), Bugari (u prolazu) Kumani(Banat), Kelti, Hazari (jedan delic zalutao kod danasnjeg Celareva) i ko zna ko je sve bauljao ovim ravnicama tokom hiljada godina. Od dolaska Ugara u panonsku niziju slovensko stanovnistvo je uvek bilo vecina, Ugari se nisu ni trudili naseliti ili kolonizovati ovaj kraj juzno. To su mahom bile mocvare, niko nije hteo ziveti sa komarcima i zabama. Mozda i bi da ih nisu Tatari maltretirali, to su pokusali tek u 19 veku, madjarizacijom slovenskih stanovnik (Srba i Hrvata u prvom redu), a pre toga Hazburzi su vrsili plansko kolonizovanje sa germanskim stanovnistvom, ne bi li ojacali svoj autoritet i uticaj u ovom delu svog carstva. Medjutim u toku zadnjih hiljadu godina slovensko stanovnistvo, a kasnije njihovi potomci koji se identifikuju kao Srbi su uglavnom relativna vecina u Sremu, Banatu i juznoj Backoj...
  • @ Ilija

    09.04.2019 14:31
    Narocito su Madjari Brankovici gradili pravoslavne manastire po Sremu 1300tih, i 1400tih godina.
  • ilija

    09.04.2019 13:10
    Izdaju zemlje čini onaj zbog kojeg mladi ljudi idu iz Srbije a oni koji ostaju nemaju mogućnosti da zasnuju porodicu i da se leče. Zemlja bez naroda ne vredi ništa. i btw Vojvodina je vekovima bila mađarska, pa jel vam to neki kriterijum kome treba da pripadne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.