Bastać: Ne vidim da je napravljena šteta, ograde vraćene posle sat vremena

Ne vidim kakva je šteta napravljena na protestu u subotu uveče kada su ograde, koje su skinute sa Trga Republike i postavljene oko Skupštine Beograda, vraćene na gradilište u roku od sat vremena, izjavio je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.
Bastać: Ne vidim da je napravljena šteta, ograde vraćene posle sat vremena
Foto: 021.rs

Bastać je zajedno sa aktivistima opozicionog Saveza za Srbiju u Kolarčevoj ulici u Beogradu učestvovao u raznim sportskim aktivnostima radi "oslobađanja" centra Beograda od "štetnih" projekata graske vlasti.

Omladina SZS je uz muziku igrala fudbal, stoni tenis i odbojku u okviru performansa na kome su Kolarčevu ulicu proglasili "slobodnom zonom".

Upitan o najavi vlasti da će podneti krivične i prekršajne prijave protiv organizatora protesta, ali i onih koji su skidali zaštitnu ogradu sa Trga Republike, Bastać je rekao da će on lično na sve te prijave staviti ime Gorana Vesića i da će ih vratiti.

"Mi smo sprovodili blokade upozorenja, a vlast je promenila duh grada", predočio je Bastać koji veruje da Skupština opštine Stari grad prihvatiti njegov predlog za održavanje referenduma na kome bi se građani izjasnili o onome što radi gradska vlast.

Velibor Pavlović iz omladine Saveza za Srbiju je rekao da današnja akcija u Kolarčevoj predstavlja odgovor na ono što radi gradska vlast "uništavajući kulturno istorijske spomenike" u Beogradu.

Pavlović je najavio da će omladina SZS svakoga dana organizovati slične akcije u Kolarčevoj, a pozvao je i gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da dođe i da razgovara sa njima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija