Vulin i Vesić odložili štrajk glađu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik gradonačelnika Beograda odložili su najavljeni štrajk glađu, posle sugestija državnog vrha.
Vulin je odluku o štrajku odložio posle sastanka sa predsednik Srbije Aleksandrom Vučiće, dok je Vesić poručio da takođe odlažu odluku o štrajku, ali da je ona i dalje na snazi. 
 
Po Vulinovim rečima, jutros je imao dug razgovor sa Vučićem. "Ja mu verujem, u njegove procene jer bez svake sumnje dobija izbore imenom i prezimenom. Zato sam prihvatio sugestiju saborca i prvog u lancu komandovanja vojskom da odložimo štrajk", naveo je Vulin.
 
I zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je poručio da će započeti štrajk glađu onog trenutka kada "huligani" budu nastavili da ucenjuju državu i prete štrajkom glađu.
 
"Moja odluka o štrajku glađu je motivisana željom da skrenem pažnju na nasilje koje fašisti vrše u Beogradu i da se uništava gradska imovina", rekao je Vesić na konferenciji za medije u Skupštini grada.
 
Dodao je da će zajedno sa gradskim i opštinskim odbornicima u Beogradu ostati u Skupštini grada i skupštinama opština. Kako je rekao, na taj način žele da sačuvaju Skupštinu grada od nasilja. 
 
Dodajmo i da će poslanici vladajuće koalicije boraviće od danas u Skupštini Srbije kako bi je odbranili od onih koji "nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom" pokušavaju da preuzmu vlast i promene izbornu volju građana, ali za sada neće stupiti u štrajk glađu, izjavio je ranije danas poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.
 
Martinović je na konferenciji za novinare u parlamentu kojoj su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije - SNS, SPS, SDPS, NS-UŠ, Pokreta socijalista, rekao da je jutros imao konsultacije s predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem i da je doneta odluka da za sada ne stupaju u štrajk glađu. Više o tome OVDE.
  • Penelopa

    12.04.2019 23:57
    Strajk gladju, ili mozgova
    Pre bih rekla da su neciji umovi u strajku, dok vise od pola stanovnika nase "velike" Srbije (drzave na cijem su celu bili i jesu jos uvek neki koji imaju velike apetite, a male sposobnosti) jedva nekako opstaje zbog lose ishrane i opsteg diktatorskog nametnutog nacina "zivljenja", a stigli smo od "Krece se ladja francuska"...do "Broda ludaka" kojima neki jos uvek aplaudiraju, a ne vide da onaj koji mnogo obecava nista ne obecava
  • @programerka

    12.04.2019 20:35
    Ne lupetaj , molim te.
    Mikro-svetove i fantazije kapitalizma ostavi dokonim ljudima i budalama.
    Ja hocu da zivim, da radim i da budem srecan. Moguce je. Primera je mnogo.
    Ako moram da se mirim sa tlaciteljima, bolje ni da ne zivim ovde.

  • Utopija

    12.04.2019 18:22
    Kada su videli u komentarima veliku podrsku da idu skroz do kraja sad im se to ipak ne radi ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija