Protest "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona" danas u Beogradu

Protest "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona" počeće danas u 15 časova, ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.
Protest "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona" danas u Beogradu
Foto: 021.rs
Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema "režimu" Srpske napredne stranke. 
 
Dok poslanici vladajuće koalicije tvrde da je opozicija planirala nasilan upad u parlament, predsedavajući Saveza za Srbiju Zoran Lutovac kaže da režim kreira predstavu kako bi skrenuo pažnju sa samog protesta i navodi da upad u Skupštinu nikad nije bio opcija.
 
"Protesti će biti mirni i nenasilni, uprkos svim spinovima koje možete videti na medijima pod kontrolom ovog režima", rekao je Lutovac.
 
Prema najavama iz Saveza, na protestu će biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana, a sa govornice će se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti. 
 
Prvi protest protiv aktuelne vlasti održan je krajem novembra u Kruševcu zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, a sledeći protest održan je 8. decembra u Beogradu gde se od tada održava svake subote. 
 
Protesti su se proširili i na druge gradove i opštine širom Srbije i održavaju se pod sloganom "Jedan od pet miliona" koji je nastao zbog izjave predsednika Srbije Aleksadra Vučića date na početku protesta da neće ispuniti ni jedan zahtev makar ih na ulice izašlo i pet miliona. 
 
Među zahtevima su oslobađanje medija, fer i pošteni izbori, ostavke državnog vrha i otkrivanje počinilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • ivan s

    13.04.2019 14:19
    Mrzitelji Vojvodine isto kao i ovi na vlasti. Nego, u se i u svoje kljuse...
  • djordje anunaki

    13.04.2019 13:26
    Idiotarije
    E sto imaju zahteve hehehe...Mora da su ih smisljali 7 dana.
  • keln

    13.04.2019 12:46
    Samo napred .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.