Građanskom frontu pristupilo deset organizacija

Asocijaciji "Građanski front" pristupilo je deset novih organizacija koje dolaze iz gradova širom Srbije.
Građanskom frontu pristupilo deset organizacija
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, autentični lokalni pokreti okupili su se oko ideja solidarnosti, jednakosti, socijalne sigurnosti, slobode i tolerancije za sve građane.
 
"Lokalni pokreti koji su u svojim sredinama često bili jedina brana otimačini javnih dobara, manipulaciji institucijama, galopirajućoj korupciji i sveopštem degradiranju uslova života i rada naših građana, udružili su se oko asocijacije Građanski front kako bi na ravnopravnim i solidarnim osnovama gradili novu poltičku snagu koja će životne probleme građana moći da zastupa i na nacionalnom nivou", saopšteno je iz te Asocijacije.
 
Iako su pokreti kao što su Lokalni front iz Kraljeva, Udruženi pokret slobodnih stanara iz Niša i inicijativa "Ne davimo Beograd", jedni drugima i u prošlosti bili velika podrška, pomoć i inspiracija, sada pozitivna iskustva odnosa, koji su građeni kroz pojedinačne borbe unosimo u zajednički front, ističe se u saopštenju.
 
Platforma Građanskog fronta iza koje je stalo i novih deset pokreta, pozvala je na odbranu prava na dostojanstveni život zahtevajući da obrazovanje, zdravstvo, pravna sigurnost, zapošljavanje, kulturna izgradnja, socijalna zaštita i javni prevoz moraju bezuslovno biti garantovani i dostupni svima na podjednak način.
 
Ova platforma zahteva sprečavanje daljeg otuđivanja i privatizacije javnih resursa i uvećanje javnih dobara dostupnih svakom građaninu i svakoj građanki. Kako se dodaje, ona predviđa zalaganje za odgovornu i transparentnu javnu republičku i pokrajinsku upravu, lokalnu samoupravu, javna preduzeća i ustanove, kao i nultu toleranciju prema korupciji i partijskom zapošljavanju kroz uspostavljanje i jačanje nezavisnog i efikasnosnog sistema za borbu protiv korupcije.
 
Građanski front zahteva sprečavanje daljeg zapostavljanja manje razvijenih delova Srbije, kroz zalaganje za ravnomeran regionalni razoj.
  • gradjanka

    16.04.2019 09:25
    izbori
    Gradjanski front deluje kao jedina smislena politicka organizacija u Srbiji i nadam se da ce nastupiti na nekim buducim izborima samostalno, van Saveza za Srbiju — onda bih zaista imala za koga da glasam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.