Vučić: Užasno težak period, tražiće nam da priznamo Kosovo

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pred Srbijom "užasno težak" period po pitanju Kosova i Metohije i da je jedino što se od Srbije traži da prizna nezavisnost Kosova.
 Vučić: Užasno težak period, tražiće nam da priznamo Kosovo
Foto: 021.rs
Na sednici proširenog sastava Izvršnog i Glavnog odbora SNS Vučić je rekao da će pritisci na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova biti sve veći.
 
"Pritisci će biti sve veći i žešći, biće puna nezavisnost bez podela i bilo čega za Srbiju i to treba da budemo srećni ako nam ne odrede poseban tribunal za Srbe", kazao je Vučić.
 
On je dodao da poslednjih nedelja u Beograd kod njega dolaze mnogi zvaničnici, zovu ga na sastanke na kojima insistiraju da Srbija uradi nešto da "odobrovolji Albance da ukinu takse" na uvoz srpske robe. "Kada sam govorio da imamo šansu za kompromis, proglašavali su me za izdajnika, a to nam je možda bila i poslednja šansa da napravimo kompromis. Danas nam taj kompromis više niko i ne nudi", rekao je on.
 
Vučić je dodao da će mnogi podržavati "različite unutrašnje elemente, kako bi se smanjivala snaga srpske države, ne bi li se do tog cilja lakše i brže došlo".
 
"Pritisci su nikada veći, nema šta nisu radili Albanci protiv Srbije i Srba... Gotovo šest meseci čekamo da se smiluje međunarodna zajednica da zamoli svoje čedo, da ukinu takse, ništa se nije dogdilo", kazao je Vučić.
 
On je najavio da će razgovarati sa svetskim zvaničnicima u narednom periodu, ali da Srbiju "ne čeka ništa dobro" na sastanku u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.
 
"Jedino što očekujem, kako traže početak i zahtev za novim formatom i dijalogom gde cilj treba da bude priznavanje Kosova, gde Srbi ne treba da dobiju ništa. Tražiće od nas da uđemo u razgovore, a da Albanci takse i ne ukinu", kazao je Vučić.
 
Vučić je poručio da on neće da razgovara bez ukidanja tih taksi. On je na sednici proširenog sastava Izvršnog i Glavnog odbora SNS kazao da će o eventualnim parlamentarnim izborima raspravljati posle sastanaka sa predsednicima Kine i Rusije Si Đinpingom i Vladimirom Putinom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.
 
Ti sastanci najavljeni su za kraj aprila. "Posle toga pojaviću se pred svima vama sa konačnim stavom i vi naravno znate, ako idemo na izbore, cilj je da ih pobedimo ubedljivije nego ikada", rekao je danas Vučić.
  • Autonomasch

    22.04.2019 04:01
    Težak perio
    Da, ali ipak ne toliko nama koliko tebu. Oni ċe tražiti, a ti ċeš potpisati. Nama je težak koliko nam lično ti zagorčaš , a to neċe zauvek. Proveri da li ti je puna penkala da se ne sramotiš ako ti nestane mastila kad budeš stavljao svoje ime.
  • @piplfoks

    19.04.2019 16:49
    piplfoks=stultus maximus
    to sto si napisao @stultus.. sta si sebi replicirao??
    isto tako ne znam kome se obracas sa time "sta o meni misli urođenik iz divljine", verovatno opet sebi, jer ja sam iz milionskog grada, radim u multinacionalnoj kompaniji i naverovatnije imam dosta veci stepen obrazovanja od tebe, sto predpostavljam da i nije tesko poredeci se sa tobom!
    Drugi deo tvoje brljotine sto si napisao govori sve o tebi.. to samo jedna izrazito jadna osoba moze da napise.. Mene nisi tangirao time sto si napisao, ali sam spreman da u ime tih koje ti kazes da su trebali biti legalno pocisceni ili pobijeni popricam sa tobom, da ti ukazem na tvoje greske, tako da ako hoces ostavi neki mejl da se dogovorimo, nadjemo i popricamo.
    Svako nedobro ti zelim!
  • pravi opalim te g...

    19.04.2019 13:07
    Nemojte da se ljutite na albance jer istom taktikom ste i vi oteli Vojvodinu. Piplfoks i Rusofil IQ0 su u pravu. Ko ne veruje neka predje granicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija