Mali: Srbija donacijom Notr Damu pokazala koliko je ozbiljna kao država

Odluka Vlade Srbije da milion evra izdvoji za obnovu crkve Notr Dam u Parizu je primer državne politike, veliki simbol naših promena, kao i našeg prijateljstva, rekao je ministar finansija Siniša Mali.
Mali: Srbija donacijom Notr Damu pokazala koliko je ozbiljna kao država
Foto: 021
Mali je za TV Prva rekao da je osnov za takvu odluku prijateljstvo sa Francuskom i državna politika.
 
"Kada je neko u nevolji pokazujete vašu ozbiljnost, koliko ste ozbiljni kao država, tako što makar i simboličnu pomoć usmerite prema njemu", rekao je Mali i dodao da je Francuska naš prijatelj.
 
"Prijatelj se u nevolji poznaje", rekao je on i najavio da se dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona očekuje u junu.
 
Podsetimo, Vlada Srbije uputila je juče Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu.
 
Ova katedrala je teško oštećena u požaru u noći 15. aprila ove godine.
  • Bolesnici

    28.04.2019 16:56
    Bolesni
    Prema kome je ozbiljna nesreco velika....narod gladan a vi se prosetavate nasim parama
  • Станко Србин

    27.04.2019 17:49
    Фуј
    Ратни војни инвалиди и учесници рата 90.их гладни и умиру по Србији. Дајте непријатељу Србију. Би' ће нам боље. Али тада ви нећете моћи красти.
  • dzo

    27.04.2019 14:03
    Cek, a sto crkva ne posalje crkvi ako treba neko da pomaze? Niti placaju poreze, niti dadzbine niti pune budzet... I to u toj vasoj sopstvenoj ozbiljnoj drzavi. Ovako, jedino ozbiljno cega ovde ima je kriminalaca i to ovakvih udruzenih i organizovanih, koji prvo sebe zbrinu pri promeni vlasti da ostanu van zakona, i tako vec decenijama!! I kao sto neko rece ovde, pratite vi lepo gde ce te pare zaista biti uplacene. Onaj sto broji perace prozora po Americi i njegova ekipa, ni rec jendu jedinu im ne verujem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.