YUTA upozorila na turističku agenciju koja obmanjuje putnike

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije - YUTA upozorila je da turistička agencija "Magdalena travel" nije članica te asocijacije, da nema YUTA garanciju putovanja, kao i da sa tom asocijacijom nije ugovorila YUTA arbitražu.
YUTA upozorila na turističku agenciju koja obmanjuje putnike
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da je YUTA, u sklopu redovnih ativnosti u praćenju rada turističkih agencija, utvrdila da se na sajtu agencije "Magdalena travel" nalaze objavljeni programi putovanja kao ponude turističkih agencija koje su organizatori putovanja, ali da ne postoje ugovori sa tim organizatorima putovanja, koji su obavezni Zakonom o turizmu, čime se mogući putnici dovode u zabludu.
 
"Takođe, uvidom u opšte uslove putovanja iste agencije objavljene na zvaničnoj prezentaciji, utvrdili smo obmanjujuće informacije za putnike (dovođenje u zabludu) i to u članu br. 17 gde se spominje ugovorena Arbitraža YUTA-e, kao i članu 12 garancija putovanja, gde se pominje da agencija ima YUTA garanciju putovanja", navodi se u saopštenju.
 
U asocijaciji YUTA ističu da su o ovom slučaju obavešteni od većeg broja organizatora putovanja. Zbog toga iz te asocijacije mole putnike da isključivo posredstvom YUTA sajta provere koje agencije se nalaze u najboljem sistemu zaštite putnika - YUTA garancija putovanja.
 
YUTA je o svemu obavestila i nadležne u Sektoru turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
  • borka

    24.04.2019 13:14
    Prema članu 145. Zakona o privrednim društvima, osnovni kapital društva iznosi najmanje 100 dinara. Ako je osnovano u oktobru 2018. godine i nije ostvarilo prihod u 2018., ni to ništa ne znači. Sporno je samo ovo što piše u tekstu.
  • local

    24.04.2019 12:04
    ima li neka turisticka agencija koja ne vara ?
  • AleksandarVojvođanin

    24.04.2019 11:22
    Pod zastitom...
    U neuredjenom sistemu, gde se ne postuju ni postojeci zakoni, a kamoli propisi i eticki kodeksi, sta drugo ocekivati od ekipe koja je okupirala drzavu i koja nista drugo ne radi osim sto, zavaljeni u foteljama, gledaju na stanja na bankovnim racunima, kako se uvecavaju od "procenata i provizija". Kod "zutih", otprilike negde od 2008. bila je, sada vec cuvena recenica", a gde sam ja u svemu tome tu?"(prilikom dobijanja drzavnih kredita, subvencija, konkursa...), i bilo je uobicajena cifra od 20%-30%! Unapredjeni radikali su taj i takav sistem korupcije doveli do savrsenstva, sada otvoreno i ne skrivajuci cak i ovakve vidove prevare obicnih gradjana...jer ne mogu izmisliti neku novu "Dafinu i Jezdu". Da mogu, i to bi sigurno iskoristili kao varijantu izvlacenja novca iz zemlje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.