Ničić: Vučić "olako" prešao preko vojske i platforme, možda će i preko taksi

Predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu Budimir Ničić izjavio je da ne očekuje ništa posebno od sastanka lidera Zapadnog Balkana u Berlinu 29. aprila i dodaje da će verovatno biti pokušaja da se postigne dogovor o nastavku dijaloga.
Ničić: Vučić "olako" prešao preko vojske i platforme, možda će i preko taksi
Foto: Printscreen

"Ali ako znamo stavove premijera Kosova Ramuša Haradinaja i predsednika Srbije Aleksandra Vučića oko tih taksi, ne verujem da će do tog dogovora uopšte doći", kaže Ničić i dodaje da kosovska strana ide u Berlin neusaglašena.

Ničić smatra da se takse neće rešiti u Berlinu jer su postojali i mnogo veći pritisci na Vladu Kosova pa nije došlo do njihovog ukidanja.

"Ono što možda može da se desi, iako je predsednik Vučić više puta ponovio da neće nastaviti dijalog dok se ne ukinu takse, jeste da će ipak popustiti i to možda upakovati u priču da je od Angele Merkel i Emanuela Makrona dobio garancije za nešto. Jer, ako je olako prešao preko vojske Kosova i prištinske platforme za dijalog, mislim da će preći i preko ovoga jer su takse sitnica u poređenju s vojskom i platformom", kaže Ničić.

On je ocenio da je izjava Vučića da su "stranci stvorili agenturnu mrežu medija na Kosovu i Metohiji kako bi se uništio ugled Srpske liste" veoma opasna.

"Opasna za nas koji radimo u medijima, ali i za samog predsednika jer to može da iskoristi i neko ko nije simpatizer Srpske liste i da za eventualni napad okrivi njega", rekao je Ničić za N1.

Ničić kaže da je Vučić navedenom izjavom nacrtao metu skoro svim srpskim medijima na Kosovu i dodao da bi predsednik morao da odgovori "ko je, kome i kad dao milione dolara".

Sovrlić o sastanku u Berlinu: Bez promena na terenu

Sanja Sovrlić sa portala Crno-beli svet smatra da na sastanku u Berlinu neće biti nekih konkretnih dogovora.

"Ali verujem da će uslediti neke poruke sa sastanka. Pretpostavljam da je ideja da se predlože neka rešenja, ali ne verujem da ćemo čuti nešto novo što će dovesti do promene na terenu", smatra ona.

Sovrlić kaže da ni Priština nema velikih očekivanja od sastanka u Berlinu.

Prema njenim rečima, i u Prištini opada podrška taksama od 100 odsto koje su uvedene na robu iz Srbije i BiH. Takođe navodi da ne vidi ni sukobljavanja na relaciji Hašim Tači - Ramuš Haradinaj.

Govoreći o izjavi predsednika Srbije u vezi sa srpskim medijima na Kosovu, Sovrlić kaže da je to neprihvatljivo i da politička borba nema opravdanje u etiketiranju pojedinaca

  • Nedeljko Bajic Baja

    27.04.2019 17:22
    Avljiga
    Preko svega ce taj preci da ostane na vlasti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.