VIDEO: Petoro mrtvih u sudaru autobusa i kamiona kod Kuršumlije, policija najavila kontrolu prevoznika

Pet osoba je poginulo, a više je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 6:45 časova dogodila na magistralnom putu Niš - Priština u selu Barlovo, kod Kuršumlije.
Na licu mesta poginule su četiri osobe, a kako su agenciji Beta rekli u Niškom kliničkom centru, preminula je i žena koja je imala povrede grudnog koša i unutrašnje krvarenje.
 
U kliničkom centru u Nišu na lečenju su još dve teško povređene osobe i njihovo stanje je stabilno.
 
Tri lakše povređene osobe primljene su u bolnicu u Prokuplju.
 
Prema prvim informacijama, reč je o direktnom sudaru autobusa Nišekspresa i kamiona sa prikolicom. Autobus je išao ka Prokuplju i u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u kamion. Autobus se potom zapalio i potpuno izgoreo. Poginuli su vozači oba vozila. 
 
 
Uzrok nesreće se još utvrđuje, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije iz Beograda Nebojiša Arsov.
 
"Tela putnika i vozača bila su ugljenisana. Istraga će utvrditi šta je tačan uzrok nesreće, ali za sada je evidentno da je autobus skrenuo u suprotnu traku kojom se kretao kamion", rekao je Arsov.
 
Na deonici puta Niš-Priština, kod sela Barlovo gde se nesreća dogodila saobraćaj je i dalje u prekidu.
 
 
Svedok nesreće: Spasili smo šest putnika iz zapaljenog autobusa
 
Radojica Milosavljević (53) iz sela Barlovo, svedok današnje saobraćajne nesreće kod Kuršumlije, uspeo je uz pomoć još jednog čoveka da iz zapaljenog autobusa spasi šest putnika. Milosavljević je za agenciju Beta izjavio da je video kada su se autobus i kamion sudarili, jer je čekao taj autobus na stanici.
 
"Odmah sam utrčao u autobus i počeo da izvlačim putnike, ali je vatra ubrzo buknula", rekao je on i dodao da je otišao po kofu sa vodom, s obzirom da su njegovo selo i kuća udaljeni 20 metara od mesta nesreće. "Tada je dotrčao i stariji čovek iz automobila koji se zaustavio, i mi smo zajedno nastavili da izvlačimo putnike. Ljudi su zapomagali, niko od njih nije bio sposoban sam da izađe", objasnio je Milosavljević.
 
 
Prema njegovim rečima, izvukli su šestoro putnika, prolazeći kroz dim i vatru, noseći ih pored puta ka travi.
 
"Ostali su stradali u autobusu, vozač je izgoreo", rekao je Milosavljević.
 
MUP najavio kontrolu prevoznika
 
Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov apelovao je na prevoznike da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila i vremenu odmora vozača.
 
"Ovo je još jedna teška saobraćajna nezgoda koja se dogodila u prethodnih sedam dana, tokom kojih je, na žalost, na našim putevima poginulo ukupno 19 osoba", rekao je Arsov.
 
Kako je istakao Arsov, policija će, povodom ove nezgode, izvršiti nadzor prevoznika.
 
"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije izvršiće nadzor kod prevoznika i utvrditi da li su sve zakonske odredbe poštovane, a istraga, koju vodi Osnovno javno tužilaštvo, utvrdiće kako je do ove saobraćajne nesreće došlo", rekao je Arsov.
 
 
Načelnik Uprave saobraćajne policije pozvao je putnike i vozače da sve nepravilnosti prilikom prevoza prijave Upravi saobraćajne policije na broj 064/892-21-21
 
Arsov je apelovao na sve vozače, koji tokom prvomajskih praznika idu ili se vraćaju sa odmora, da poštuju brzinu kretanja, da ne pretiču na mestima na kojima to nije bezbedno i da vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju.
  • Milica

    30.04.2019 23:53
    Selender Dragan Ivan

    Ja ne sedam u autobus, vozim sopstveni auto.
    I nisam iz sela nego iz NS.
    Pričam iz ličnog iskustva, jer me isti "profesionalci" obilaze na punoj liniji brzinom većom od 100 km/h , gde je ograničenje 80 km/h, magistralni put!!

    A za one koji ne znaju, autobus ima i opšte ograničenje brzine, po propisima R Srbije. Ako se ne varam 80 , a na autoputu mogu ići i 100.

    Da završim. Na slikama ove nesreće se vidi :
    1. Krivina
    2. Udes na MOSTU
    3. Prelaz u suprotnu traku

    Po šteti koja je nastala na vozilima može se zaključiti da je, pre svega, vozač autobusa išao preko svake dozvoljene brzine, jer su pojedini putnici bili zaglavljeni između sedišta.
    A karoserija kabine kamiona i Autobusa su potpunosti smrskane.
    Tako da sila koja je delovala, sa preteranom brzinom i velikom masom dala je ovakav rezultat.
    Toliko o profesionalnim vozačima, čast izuzecima, a takvih je na prste jedne ruke.
    Deca su ostala bez očeva i majki. Tuga!
    Smrdija, sramota me gde živim.
  • jo

    30.04.2019 21:30
    Primer
    Pa što niste radili nadzor pre dve nedelje kad ste nakrcavali sve što ima točkove u NS i BG
  • +384

    30.04.2019 18:18
    A preventiva? Nepoznata rec u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija