Koncert za legalizaciju kanabisa ispred Skupštine Srbije 4. maja

Ispred Narodne skupštine Srbije u subotu, 4.maja, od 17 i 30 časova biće održan koncert za legalizaciju kanabisa povodom Međunarodnog dana kanabisa.
Koncert za legalizaciju kanabisa ispred Skupštine Srbije 4. maja
Foto: Pixabay

Koncert organizuju udruženja građana IRKA, Socijalni kanabis klub Beograd i Domaćica.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, ovo je prvi javni skup u formi koncerta koji je podrška legalizaciji kanabisa.

"Kao takav ima istorijski značaj, presudan za buduća dešavanja u oblasti zakona koji se tiču kanabisa", ističe se u najavi.

U muzičkom programu ispred Narodne Skupštine učestvuju Jahmessenjah Soundsystem, Don Minott, Stareo Banana, Kida Keva, Crew Lucano, Hillfinger, Bvana, Herbalajzer, Psihoaktiv Trip, Smoke Mardeljano, Count Rico, El Gigante i Nepodobni El Presidente, Stari rok majstori, Evolucija, Plastic Sunday, Mytical, Nicolas & Steady beats i DJ VUrka.

Program će se nastaviti posle ponoći u klubu ‘ArtGecko’ u Balkanskoj 21 gde će nastupiti Cyberbaba, elioH, Yebiggah i Rastadroid.

  • Vlada

    09.05.2019 14:40
    Urnebesne su mi ove priče kako se kanabis legalizuje radi kontrole mase, iako je neporeciva istorijska činjenica da je stavljena van zakona upravo radi iživljavanja nad manjinskim grupama, kao i da su svuda i uvek u svetu promene pokretali ljudi koji se ne boje da eksperimentišu sa ovakvim stvarima.

    Zapravo, 'argumenti' protiv legalizacije su toliko somnambulni i suludi da bi trotivljenje legalizaciji trebalo da se kategorizuje kao duševno obljenje - samo u G-ovom slučaju bi za to morali da prošire zdravstveni karton.
  • G

    04.05.2019 06:28
    Iz Kanade
    U kanadi je legalizovana marihuana, sto ovde znaci da drzava reguluse trziste 100% mada jos zivi crni market. Legalna je genetski modifikovana i naprskana roba ( uglavnom, cast izuzetcima sa organik ali preskupim ponudama ). Od takve se ustondiraju, uzombiraju, zakauce i zaspu. Savrseno za kontrolu mase.
    Jedina dobra stvar je sto su konzumeri, medicinski i “ rekreativni “ ostavljeni na miru da mogu u svojoj privatnosti da uzivaju u kakvom god hoce stanju svesti i da pri tom mogu da sami uzgaje za svoje potrebe zdravo i prirodno. Legalizacija je po meni pogresna, dekriminalizacija je bolji izbor.
    Uzdravlje
  • Vlada

    03.05.2019 19:19
    @K

    Baš čudno što dranje tri kože za lekove od biljke koju možeš sam da gajiš nije 'in'. Baš kao ni maltretiranje građana zbog relativno bezazlene navike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija